Noul El Dorado pentru Samsung si Apple: Punctul fierbinte al industriei IT este o surpriza

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 10:27
1158 citiri
Noul El Dorado pentru Samsung si Apple: Punctul fierbinte al industriei IT este o surpriza
Foto: Arhiva Ziare.com

China a fost "Sfantul Graal" pentru producatori timp de multi ani, avand in vedere ca are o clasa mijlocie avida dupa cele mai noi tehnologii. Samsung si Apple au investit milioane de dolari in aceasta tara, iar companiile locale, precum Huawei si Xiaomi, au reusit sa se lanseze la nivel international.

Insa, in prezent, piata chineza da semne de incetinire, asa ca gigantii IT se orienteaza deja catre un nou punct fierbinte, informeaza CNN Money.

India este noul "El Dorado". Populatia sa - de 1,3 miliarde de locuitori - e in crestere, iar estimarile arata ca o va depasi pe cea a Chinei pana in 2028.

Aceasta tara este un paradis pentru producatorii de smartphone-uri, deoarece doar 1 din 10 indieni detine acest gen de dispozitive.

Comparativ, rata de penetrare a telefoanelor mobile este de 36% in Brazilia, 52% in Statele Unite si 55% in China, arata datele Bernstein Research.

Telefoanele ...citeste mai departe despre "Noul El Dorado pentru Samsung si Apple: Punctul fierbinte al industriei IT este o surpriza" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii companii IT, #tara investitii companii IT, #India extindere companii IT , #Stiri Internet