Netopia Sistem: Piata de mobile marketing va creste cu 10% in 2011

Marti, 01 Februarie 2011, ora 11:57
1250 citiri
Netopia Sistem: Piata de mobile marketing va creste cu 10% in 2011

Piata de mobile marketing (informari si texte promotionale prin SMS) va urca in 2011 cu circa 10%, la un volum de aproximativ 100 de milioane de SMS-uri, in special datorita notificarilor date de institutiile bancare catre clienti, potrivit estimarilor Netopia Sistem, operatorul serviciului web2sms, citat de NewsIn.

Astfel, companiile cele mai interesate de aceasta metoda de comunicare sunt institutiile financiar-bancare, care vor expedia circa 45% din totalul de SMS-uri estimate pentru acest an.

Totodata, 30% dintre mesaje vor proveni de la companii din sectorul IT&C, 15% de la companii din sectorul FMCG, iar restul, de la companii din domeniul auto, media sau security.

Peste 70% din totalul de mesaje estimate pentru acest an vor fi informari trimise de catre companii clientilor (facturi emise, credite restante, date limita etc.), iar restul vor fi alerte solicitate de catre clienti (desfasurarea unor evenimente sportive, concerte, mesaje promotionale etc.).

De asemenea, bugetul companiilor care apeleaza la astfel de servicii este asteptat sa creasca cu aproape 13% in acest an, la peste 3,6 milioane de euro, dupa ce in 2010 cresterea a fost de circa 30%.

 

#companii, #piata de mobile marketing, #sms , #Stiri Internet