"Nava spatiala" Apple, aproape de lansare - cifrele incredibile din spatele campusului

Duminica, 12 Iunie 2016, ora 08:56
1229 citiri
"Nava spatiala" Apple, aproape de lansare - cifrele incredibile din spatele campusului
Foto: captura Popular Science

La aproximativ cinci kilometri de sediul Apple din Cupertino, California, noul campus al companiei, o constructie cu adevarat grandioasa, este tot mai aproape de finalizare.

Proiectul Campus 2, cunoscut mai degraba ca "nava spatiala" (spaceship) ca urmare a formei sale, are o circumferinta de aproape 2 kilometri (este mai mare decat Pentagonul) si urmeaza sa fie gata la sfarsitul acestui an.

Campusul va fi ocupat de 13.000 de angajati, printre care si seful Apple, Tim Cook, si principalul designer al iPhone-ului, Jony Ive, potrivit celor de la Popular Science, care au avut recent ocazia sa priveasca de aproape colosul.

Cladirea va functiona doar cu energie provenita din surse regenerabile si va fi "imbracata" in mii de panouri din sticla curbata, cele mai mari construite vreodata. Placile speciale de beton folosite la constructie, care insumeaza aproximativ 27.000 de kilometri, vor permite cladirii sa "respire".

Iata mai multe cifre pentru a ne face o idee despre ...citeste mai departe despre ""Nava spatiala" Apple, aproape de lansare - cifrele incredibile din spatele campusului" pe Ziare.com

#Apple Campus 2, #campus nou Apple, #caldire Apple , #Stiri Internet