Motivul pentru care Politia turca a platit sute de mii de euro unor hackeri italieni

Joi, 09 Iulie 2015, ora 17:01
930 citiri
Motivul pentru care Politia turca a platit sute de mii de euro unor hackeri italieni
Foto: Ziare.com

Politia turca a platit 440.000 de euro, intre august 2011 si februarie 2015, unui grup de hackeri italieni specializat in software de urmarire.

Organized Crime and Reporting Project (OCCRP) a relatat recent ca au fost facute publice peste 400 de GB de date furate de la Hacking Team, o companie din Italia care vinde software de spionaj guvernelor si serviciilor de securitate din intreaga lume, printre care si Turcia, scrie Hurriyet.

Hacking Team are 40 de angajati si subsidiare in SUA si Singapore. In 2013, compania a fost numita "dusmanul Internetului" de catre organizatia Reporteri Fara Frontiere pentru ca vinde software regimurilor represive. Printre documentele facute publice in urma cu cateva zile exista si dovezi ca Hacking Team a vandut licenta programului de spionaj Remote Control System (RCS) mai multor state, printre care si Turcia.

S-a semnat un acord intre Hacking Team si politia turca, iar primul program a ...citeste mai departe despre "Motivul pentru care Politia turca a platit sute de mii de euro unor hackeri italieni" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Turcia politie colaborare hackeri, #Turcia hackeri Italia , #Stiri Internet