Motive pentru care fostii angajati nu s-ar mai intoarce niciodata la Facebook

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 17:47
3815 citiri
Motive pentru care fostii angajati nu s-ar mai intoarce niciodata la Facebook
Angajati si fosti angajati ai Facebook s-au plans de conditiile de munca. SursaFoto: Ellis Hamburger

Facebook a fost, de multe ori, caracterizata ca fiind cel mai bun loc de munca din industria IT mondiala. Pana la urma, un salariu mic este, la Facebook, cu 25.000 de dolari peste cel al unui cetatean obisnuit. Dar, iata ca sunt si voci care, ce-i drept, dupa ce au plecat din companie dau unlike modului in care sunt tratati angajatii Facebook.

Pe langa aceasta, celebritatea i-a adus si voturi pe Glassdor, unde a fost clasata pe prima pozitie in preferintele oamenilor.

E bine, nu? Gresit, conform unor angajati ai Facebook, fosti sau actuali, care si-au postat parerile pe Quora.

Ingineri, programatori si surse anonime din Facebook au divulgat secrete despre cat de rau este sa lucrezi pentru o retea sociala.

De la lipsa de profesionalism (sarcina de lucru: rufele sefului), pana la plangerile impotriva atitudinii lui Mark Zuckerberg - "mai sfant decat sfintii", BusinessInsider a selectat cateva detalii interesante despre Facebook, de fapt opiniile catorva persoane.

"Pentru sase saptamani pe an, sunt de garda 24/7"

Inginerii sunt de garda 24/7, timp de sase saptamani pe an

In perioada in care sunt "de garda", responsabilitatea inginerilor implicati este ca serviciile Facebook sa functioneze la parametrii optimi.

"In acele saptamani, nu am plecat din oras in weekend; trebuie sa fii sigur ca nu ai intalniri programate; si, cel mai important, sa rezolvi problemele care apar, 24/7, inclusiv sa lasi telefonul pornit in timpul noptii, cand dormi", a spus Keith Adams, inginer la Facebook.

"Infrastructura nu este cu adevarat functionala"

Colaborarea este foarte grea in echipele mari

Angajatii spun ca a face lucruri interesante cu o echipa de 4.000 de persoane este mult mai greu decat cu o echipa de 500 de persoane.

"Suntem intr-un ritm de crestere asa de rapid si niciodata nu s-a luat in calcul organizarea sau stabilitatea."

"Nu mi te plange de Facebook doar pentru ca lucrez la Facebook"

Angajatii Facebook primesc plangeri pentru probleme care nu sunt in responsabilitatea lor. Sursa Foto: Flickr via squinza

Sotia unui fost angajat Facebook a spus ca sotul ei a primit foarte multe reclamatii de la prieteni si rude, pentru simplul fapt ca lucra acolo.

"Am fost adesea intrebata despre modul de utilizare a setarilor de confidentialitate pentru simplul fapt ca, fiind casatorita cu cineva care lucreaza la Facebook, ar trebui sa stiu".

"Lipsa totala de concentrare in echipa"

"In ultima zi in care lucram ca internship, echipa a decis ca proiectul, rescris complet, nu are nicio valoare", a postatpe Quora un fost stagiar, dupa ce a petrecut tot timpul de la Facebook pentru reproiectarea si codarea proiectului respectiv.

"Daca o viziune mai clara despre viitorul proiectului ar fi fost comunicata echipei, cred ca acesta ar fi avut imbunatatiri, iar impactul asupra companiei ar fi fost mai bun".

"Nu vei castiga milioane si nu vei fonda o companie interesanta"

Chiar daca lucrezi la o companie "cool", inseamna ca doar lucrezi. In acest caz, lucrezi pentru a indeplini visele altcuiva.

"A fost, probabil, cea mai urata experienta profesionala de pana acum"

"Angajat sa suplinesc o persoana aflata in concediu de maternitate, am fost desemnat temporar (ca administrator) fara cea mai mica asistenta sau suport, fiind subordonatul celor mai prosti sefi de pana acum", este parerea unui fost angajat al companiei.

"Mi s-au dat cele mai nepotrivite sarcini"

Unii angajati au primit sarcini "nepotrivite" cu fisa postului. Sursa Foto:Dirty S via Compfight cc

Un fost angajat Facebook s-a plans ca "echipa m-a tratat ca pe un gunoi si mi s-a cerut sa fac cel mai neprotrivit lucru (mai exact, separarea rufelor directorului, in care se gasea si lenjeria, murdara, a sotiei sale).

"Instructiunile nu erau clare, totul era o ghicitoare, era un esec de la inceput"

Dupa ce s-a stabilit un plan de lucru, riguros, pentru 10 zile, un fost angajat s-a plans ca nu a primit nicio informatie de la colegii sai.

"In acel moment, mi-a dat demisia pe loc"

"Esti parte a unei companii publice supraevaluate"

Facebook, care "trebuia sa valoreze peste 200 de miliarde de dolari pana acum, a avut parte de o evolutie la bursa ce a facut ca angajatii sa se simta complet neajutorati cand au vazut ca actiunile lor s-au prabusit", a spus un anonim pe Quora.

"Zuck si Sheryl aveau o atitudine de mai sfant ca sfintii

Mark Zuckerberg si Sheryl Sandberg, mai sfinti ca sfintii. Sursa Foto:dfarber

Referindu-se la fondatorul si CEO Facebook, Mark Zuckerberg si la COO Sheryl Sandberg, un angaat s-a plans ca cei doi petreceau mult timp in "activitati extracuriculare", dar si pentru copierea concurentei (de exemplu Poke, care seamana foarte mult cu Snapchat).

"Urmareste Google prea mult"

Desi nu lucreaza la Facebook, un utilizator al Quora a spus ca este adesea invitat la discutii tehnice ale Facebook, unde nu a gasit niciodata un "WOW factor".

"De multe ori, Facebook pare ca a studiat prea mult Google, in loc sa se concentreze pe punctele lor forte si pe obiectivele lor".

"Uita de mancarea gratis - birourile sunt groaznice"

Birourile, mai inghesuite decat un staul cu vite

"Cand ai la dispozitie o sala enorma, plina de randuri si randuri de mese si oameni stand umar la umar, la sase inci distanta si zero intimitate, imi pare rau...Asa sunt vitele in staul, nu talente de calitate care aduc castiguri cu sase cifre".

"Tonul folosit era prefacut"

Conform unui fost angajat, colegii sai ar fi facut orice ca sa multumeasca firma.

"Tonul vocii era, de obicei, prefacut si ipocrit", a spus fostul angajat. "Erau snobi, si, sincer, nepoliticosi".

#angajati facebook, #facebook zuckerberg, #plangere angajati, #compania facebook , #Stiri Internet