Moment de referinta in istoria Internetului: Cum se citeau online ziarele in 1981 (Video)

Luni, 03 Februarie 2014, ora 09:05
995 citiri
Moment de referinta in istoria Internetului: Cum se citeau online ziarele in 1981 (Video)

"Imaginati-va, daca vreti, ca serviti cafeaua de dimineata si porniti calculatorul pentru a citi ziarul."

Asa incepea un buletin de stiri din 1981, difuzat de un post de televiziune din San Francisco. Intr-un reportaj special, Steve Newman relateaza la KRON-TV despre "cea mai noua forma de jurnalism electronic" sau, altfel spus, despre metoda prin care ziarele au inceput sa fie trimise cititorilor prin intermediul Internetului.

"Inginerii prezic ca va veni ziua in care toti vom primi ziarele si revistele pe calculatorul personal, insa acest lucru se va intampla doar peste cativa ani", afirma Newman.

Subiectul reportajului vizeaza un experiment, aflat la acel moment intr-o faza incipienta, derulat de furnizorul de servicii Compuserve si 11 publicatii americane, printre care New York Times, Washington Post, Los Angeles Times, San Francisco Chronicle si San Francisco Examiner, potrivit PolicyMic.

In cadrul acestui experiment, printr-un sistem de cuplaj acustic sau o forma de ...citeste mai departe despre "Moment de referinta in istoria Internetului: Cum se citeau online ziarele in 1981 (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Internet 1981, #stiri Internet, #evolutie internet , #Stiri Internet