Mister in jurul creatorului monedei bitcoin. Presa vorbeste despre un fizician japonez excentric

Vineri, 07 Martie 2014, ora 09:29
1298 citiri
Mister in jurul creatorului monedei bitcoin. Presa vorbeste despre un fizician japonez excentric

Misteriosul creator al monedei bitcoin, Satoshi Nakamoto, ar fi un fost fizician american de origine japoneza, in varsta de 64 de ani, care traieste in California, unde isi cultiva pasiunea pentru trenurile in miniatura, scrie joi Newsweek pe site-ul sau, preluat de AFP.

Nascut in 1949 in Japonia, Nakamoto a emigrat la zece ani in Statele Unite. Persoana intalnita de Newsweek a recunoscut doar implicit ca a creat in 2009 moneda bitcoin, care traverseaza in prezent o grava criza de incredere dupa inchiderea brusca a unor platforme de schimb.

'Nu mai sunt implicat in aceasta poveste si nu pot discuta despre ea. Se afla in mainile altor persoane, ele sunt responsabile acum', a declarat revistei Dorian Satoshi Nakamoto. Discretul pensionar a chemat chiar politia cand a auzit-o pe ziarista de la Newsweek batand la usa modestei sale locuinte de la periferia orasului Los Angeles.

Identitatea creatorului monedei bitcoin este obiectul unor speculatii

Identitatea creatorului monedei bitcoin face de cativa ani obiectul unor speculatii potrivit carora Satoshi Nakamoto nu ar fi decat un pseudonim sau numele unui colectiv.

Absolvent de fizica la Universitatea politehnica California si tata a sase copii, Nakamoto a lucrat in dosare secrete ale armatei americane si ale altor firme, scrie Newsweek. 'Exista un gol complet in viata lui intr-o anumita perioada...Nu va recunoaste niciodata ca el a lansat moneda bitcoin', a declarat revistei un frate al lui, Arthur Nakamoto. 'Este un om stralucit...Matematica, inginerie, calculatoare, stie sa faca tot', a adaugat el.

Articolul lung de pe site-ul Newsweek a declansat critici virulente online, unii internauti acuzand revista ca il expune pe Nakamoto curiozitatii publicului prin publicarea fotografiilor lui si ale casei. 'Unde va este integritatea jurnalistica?', intreaba un internaut, in timp ce altul se arata indignat ca articolul dezvaluie identitatea unui om 'care nu vrea in mod clar sa fie identificat'.

#bitcoin fondator, #bitcoin newswek, #situatie bitcoin , #Stiri Internet