Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Comunicatiilor a constituit un grup de lucru in domeniul achizitiilor publice de hardware

Ministerul Comunicatiilor a constituit un grup de lucru in domeniul achizitiilor publice de hardware

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a constituit un grup de lucru pentru elaborarea standardelor minime de cost privind achizitiile publice de hardware desfasurate de catre institutiile publice centrale si locale, potrivit unui comunicat emis miercuri de minister si preluat de NewsIn.

"Atributiile Grupului de Lucru sunt urmatoarele: analizeaza procedurile de elaborare a standardelor de cost din statele membre ale Uniunii Europene si din SUA si propune un program de dezvoltare pentru elaborarea si implementarea standardelor de cost in domeniul achizitiilor publice de tehnica de calcul, program adaptat la realitatile administratiei publice", se arata in comunicat.

Standardele de cost reprezinta un instrument de management eficient, utilizat la nivel international pentru analizarea si masurarea costurilor aferente activitatilor de baza sau a serviciilor oferite, afirma reprezentantii MCSI.

Potrivit acestora, beneficiile utilizarii standardelor minime de cost sunt transparenta in buget si in procedurile de contabilitate, monitorizarea corecta si facila a cheltuielilor publice, asigura coerenta vizibila intre cerintele privind calitatea si finantarea pentru informatizarea administratiei publice, dar si de indrumare pentru analizarea ofertelor de catre membrii comisiilor de evaluare in vederea adjudecarii contractelor pentru tehnica de calcul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1048 ori