Ministerul Comunicatiilor a anulat licitatia pentru portalul e-Romania

Miercuri, 19 August 2009, ora 15:24
1150 citiri
Ministerul Comunicatiilor a anulat licitatia pentru portalul e-Romania

Ministerul Comunicatiilor a reluat licitatia pentru dezvoltarea portalului e-Romania, estimat la 42,02 milioane de lei, fara TVA, dupa ce, in luna iulie, prima procedura a fost anulata, pe motiv ca documentatia necesita modificari majore de continut fara de care licitatia ar fi fost afectata.

Termenul limita pentru depunerea si deschiderea ofertelor este 1 octombrie. Anterior, ofertele trebuiau depuse pana joi, 20 august, precizeaza Mediafax.

"Trecerea la guvernarea electronica (e-Government) si realizarea dezideratului unei «administratii fara hartii» reprezinta o prioritate a Guvernului pentru atingerea obiectivelor de modernizare a administratiei publice.

Administrarea si promovarea informatiilor si serviciilor publice prin intermediul mijloacelor electronice conduce la o puternica debirocratizare a procesului administrativ, la o reducere a costurilor si eficientizarea utilizarii fondurilor publice, la scaderea semnificativa a actelor de coruptie", se arata in anuntul de participare.

Contractul se va derula pe o perioada de 45 de luni si implica achizitionarea de servicii de programare, consultanta si asistenta software, precum si de dezvoltare de software personalizat, alaturi de servicii de reconversie de date si console.

Anterior, Ministerul Comunicatiilor intentiona sa achizitioneze echipamente hardware, aplicatii software si sisteme informatice, solutii antivirus, precum si servicii de programare si de consultanta.

Institutia a lansat la 7 iulie, o prima licitatie, pe care insa a anulat-o peste cateva zile, la 10 iulie, anuntand ca "documentatia de atribuire necesita modificari majore de continut fara de care procedura de atribuire ar fi afectata".

Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoas? din punct de vedere economic.

Portalul e-Romania face parte din Strategia Nationala Romania Digitala - e-Strategie pentru o Societate Informationala, care cuprinde 14 sectiuni, printre care Strategia Nationala pentru Broadband, Strategia Nationala de trecere la Televiziunea Digitala, Administratia Publica Minimala sau Strategia Nationala pentru Serviciul Universal.

#comunicatii, #e, #minister, #portal, #romania , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6464 RON

-0.0112
  1. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  2. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  3. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  4. Cum vor arăta de acum produsele Apple. Decizia majoră luată de companie
  5. Netflix nu va mai funcționa pe modele vechi de televizoare. Lista de dispozitive ce nu vor mai putea accesa aplicația
  6. Honor a lansat o nouă serie de smartphone-uri în România. Ce știu să facă telefoanele oferite de producător la prețuri accesibile
  7. Samsung anunță oficial unul dintre cele mai ieftine ceasuri inteligente ale companiei: Galaxy Watch FE. La ce preț este oferit
  8. Japonia anunță o investigație oficială pe subiectul OZN. Ce incidente au fost raportate în regiune
  9. Topul celor mai descărcate jocuri Android din aprilie 2024
  10. Platforma de socializare X face numărul de like-urile privat: Care este motivul