Min. Comunicatiilor a atras 500 mil. lei din fonduri UE

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 12:36
1129 citiri
Min. Comunicatiilor a atras 500 mil. lei din fonduri UE

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a atras 500 de mil. de lei din fonduri structurale, in perioada 2009-2010, in timp ce fondurile UE din cadrul Axei Prioritare III -Tehnologia informatiei si comunicatiilor pentru sectoarele privat si public se ridica la 1,63 miliarde lei, informeaza NewsIn.

"MCSI a atras 500 de milioane de lei din fonduri structurale. Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI), din cadrul MCSI a finantat din fonduri europene, in perioada 2009-2010, un numar de 204 proiecte, in valoare de 661,7 milioane lei, suma nerambursabila fiind de peste 490 milioane lei. Fondurile care sunt gestionate de MCSI in cadrul Axei Prioritare III - 'TIC pentru sectoarele privat si public' pentru perioada 2007-2013 sunt de 1,98 miliarde lei, din care 1,63 miliarde lei din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si 358 milioane de lei contributia nationala publica pentru sectoarele public si privat", se arata intr-un comunicat emis miercuri de minister.

Pana in august 2010, Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale a finalizat 12 Ghiduri ale Solicitantului, ce asigura cadrul de acordare a finantarii pentru opt din cele zece operatiuni gestionate in cadrul Axei Prioritare III.

Ghidurile Solicitantului elaborate de OIPSI au fost supuse consultarilor publice in cadrul intalnirilor organizate cu asociatiile de profil si prin culegerea de observatii ca urmare a postarii lor pe site-ul oficial MCSI.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale si ale societatii bazate pe cunoastere din Romania.

#Ministerul Comunicatiilor fonduri ue , #Stiri Internet