Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microsoft cumpara brevete de 1 miliard de dolari de la AOL

Microsoft cumpara brevete de 1 miliard de dolari de la AOL


AOL si Microsoft au ajuns la o intelegere de 1,056 miliarde de dolari pentru transferul a peste 800 din brevetele de inventie ale AOL catre compania condusa de Steve Balmer.

AOL detinea in jur de 1.100 de brevete de inventie. Microsoft va folosi noua proprietate intelectuala impreuna cu Facebook, folosindu-se de o serie de inventie din domeniul retelelor sociale puse la punct de AOL pe vremea cand era o simpla platforma web.

Alte brevete vandute de AOL tin de publicitate, cautare, localizare, securitate si transmisie de continut media, scrie VentureBeat.

AOL, pe de alta parte, vrea sa-si creasca valoarea pentru actionari.

"Incheierea acestei tranzactii reprezinta un pas major pe care AOL il face pentru a creste valoarea companiei pentru actionari", au declarat reprezentantii companiei intr-un comunicat de presa.

Anul trecut, in aprilie, cand AOL si-a anuntat intentia, actiunile companiei au crescut cu 43%, aratand ca investitorii erau pe deplin acord cu strategia AOL.

Luna trecuta, Startboard Value LP, care detine 5% din actiunile AOL, a prezentat un document de 96 de pagini cu greselile pe care le-a facut AOL in business-ul media.

AOL a cheltuit in perioada 2009-2011 peste 667 milioane de dolari pe achizitii. Printre companiile cumparate de gigantul online se numara Emurse, Patch Media, Going, 5min Media, TechCrunch si Huffington Post. Pentru TechCrunch, AOL a platit 32 de milioane de dolari, in timp ce pe Huffington Post a dat 315 milioane de dolari.

Afacerea anuntata de AOL arata ca Microsoft prefera sa cheltuiasca bani pe brevete decat sa-i piarda in procese.

AOL a inregistrat o crestere a veniturilor in primul trimestru din 2012, pana la 529 milioane de dolari si 22 de centi pe actiune, peste asteptarile analistilor.

Estimarile specialistilor prevedeau venituri de 527 de milioane de dolari si 7 centi pe actiune.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1305 ori