Microsoft confirma: Coreea de Nord s-a aflat in spatele atacului cibernetic de proportii WannaCry

Sambata, 14 Octombrie 2017, ora 17:46
1634 citiri
Microsoft confirma: Coreea de Nord s-a aflat in spatele atacului cibernetic de proportii WannaCry
Foto: Arhiva Ziare.com

Coreea de Nord s-a aflat in spatele atacului ransomware cu virusul WannaCry din luna mai, care a afectat 200.000 de calculatoare din intreaga lume, a anuntat sambata presedintele Microsoft, Brad Smith.

Expertii in securitate cred ca regimul de la Phenian a furat tehnologia necesara pentru crearea malware-ului de la Agentia Nationala de Securitate (NSA) din SUA, inainte de a ataca tinte din 150 de tari, printre care si Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie (NHS), informeaza The Independent.

Amenintarea atacurilor cibernetice sponsorizate de stat a devenit tot mai serioasa, avertizeaza Smith.

"In ultimele sase luni am vazut aceasta amenintara materializandu-se, din pacate, in forme noi si din ce in ce mai serioase. Problema a luat amploare", a spus Smith.

Presedintele Microsoft afirma ca este nevoie ca guvernele sa adopte o "Conventie de la Geneva digitala", in care sa se stipuleze ca "astfel de atacuri cibernetice impotriva civililor, mai ales in timp de pace, sunt inacceptabile si reprezinta o incalcare a dreptului international".

C.S. ...citeste mai departe despre "Microsoft confirma: Coreea de Nord s-a aflat in spatele atacului cibernetic de proportii WannaCry" pe Ziare.com

#Coreea Nord atac cibernetic WannaCry, #Coreea Nord virus informatic , #Stiri Internet