Merita sa aiba si Europa un fel de Silicon Valley al ei

Sambata, 21 Martie 2015, ora 13:35
1171 citiri
Merita sa aiba si Europa un fel de Silicon Valley al ei
Foto: Web Strategist

Daca secolele XIX si XX au uimit cu ce pot face mecanizarea, curentul electric, electronica, informatica sau stiinta nucleara, astazi tehnica digitala si Internetul fac ca viata noastra sa capete noi valente, nebanuite.

Demarate la sfarsitul secolului trecut, tehnologiile digitale se raspandesc rapid, reusind sa elaboreze in locul nostru calcule si proiecte, in mai toate domeniile.

Nu incape indoiala ca tehnica digitala, va reduce efortul uman, va mari productivitatea, va crea noi locuri de munca, va reduce somajul si va impulsiona cresterea economica.

Pare paradoxal, dar sporirea productivitatii nu genereaza neaparat someri. Cand lua avant mecanizarea, acum vreo doua secole, muncitorii distrugeau masinile, crezand ca acestea le vor face concurenta si vor crea cohorte de someri.

Dar necesitatea de a construi, manui si intretine masinile a creat nevoia de muncitori calificati, oferind milioane de locuri de munca noi. Manuirea computerului, a Internetului, softurilor, pe ...citeste mai departe despre "Merita sa aiba si Europa un fel de Silicon Valley al ei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tehnologie digitala, #Silicon Valley SUA, #cresterea economica, #creare locuri de munca , #Stiri Internet