Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mergem la concert, dar in masina, pe timp de pandemie. ANCOM da licente pentru evenimente de tip drive-in

Mergem la concert, dar in masina, pe timp de pandemie. ANCOM da licente pentru evenimente de tip drive-in
Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) licentiaza temporar transmisiile pentru evenimente de tip drive-in (cinema, concerte live), in conditiile in care au fost primite, in perioada starii de urgenta, mai multe solicitari de a sprijini organizarea unor astfel de evenimente.

"Pentru ca in perioada starii de urgenta am primit mai multe solicitari pentru a sprijini organizarea de diverse evenimente de tip drive-in (cinema, concerte live), vom acorda licente pentru frecvente radio de putere mica in banda FM, pentru a asigura coloana sonora a acestor evenimente, astfel incat publicul sa se poata bucura in siguranta de spectacol din autoturismele proprii, utilizand aparatele radio.

Si industria de entertainment, la fel ca intreaga societate, se adapteaza conditiilor actuale si ma bucur ca printr-o buna colaborare cu Consiliul National al Audiovizualului am putut identifica rapid o solutie pentru ca aceste evenimente sa se poata desfasura in conditii optime", a declarat presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, intr-un comunicat al autoritatii.

In contextul masurilor de distantare sociala, pentru organizarea unor evenimente de scurta durata, destinate divertismentului unui public restrans si intr-un areal limitat de catre organizatorii de spectacole sau de concerte de tip drive-in, este necesara alocarea de catre ANCOM a unei licente temporare de utilizare a frecventelor radio pentru a asigura coloana sonora a acestor evenimente.

Tipul de aplicatie urmarit de solicitanti este transmiterea coloanei sonore catre participantii la evenimente de tip drive-in, in care spectatorii se afla in propriile autovehicule, si constituie o alternativa la evenimentele desfasurate in salile de cinema traditionale si concertele in aer liber cu spectatori.

Potrivit sursei citate, licenta de utilizare a frecventelor va fi eliberata pentru o perioada de maxim 30 de zile.

Licenta va fi acordata atat persoanelor juridice, cat si societatilor fara personalitate juridica si persoanelor fizice in urma completarii si transmiterii de catre solicitant a unui formular-tip insotit de o documentatie care sustine solutia tehnica propusa, in conformitate cu reglementarile tehnice aplicabile.

Transmiterea cererii se poate efectua catre sediul central sau catre orice structura teritoriala a ANCOM fie prin depunere, personal sau de catre un reprezentant al solicitantului, printr-un serviciu postal sau ca inscris in forma electronica, caruia i ...citeste mai departe despre "Mergem la concert, dar in masina, pe timp de pandemie. ANCOM da licente pentru evenimente de tip drive-in" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 371 ori
Citeste mai multe despredrive in concerte ANCOM licente