Medvedev vrea o constelatie de sateliti de telecomunicatii

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 15:49
2785 citiri
Medvedev vrea o constelatie de sateliti de telecomunicatii

Rusia poate avea un centru stiintific performant, asemanator celebrului Silicon Valley din SUA, iar pana in 2015 trebuie sa creeze o constelatie de sateliti de telecomunicatii, a afirmat presedintele Dmitri Medvedev, in mesajul adresat Adunarii Federale ruse, relateaza RIA Novosti, in pagina online.

"Trebuie sa analizam cu minutiozitate propunerile privind crearea in Rusia a unui mare centru de experimente si cercetari", a spus presedintele, explicand ca este vorba despre un centru modern, similar celui de la Silicon Valley si altor centre din strainatate, precizeaza Mediafax.

Silicon Valley este polul industriilor de varf situat in sudul Golfului San Francisco, in California, Statele Unite. Prin metonimie, expresia denumeste adesea industria tehnologiilor de varf in general.

In acelasi mesaj, Dmitri Medvedev a afirmat ca, pana in 2015, Rusia trebuie sa plaseze pe orbita o constelatie de sateliti de telecomunicatii.

"Apeland la progresele tehnologice si construind aparate spatiale de noua generatie, trebuie, pana in 2015, sa atingem nivelul mondial in materie de putere si longevitate a satelitilor rusesti de telecomunicatii", a afirmat el.

Potrivit lui Medvedev, va fi acordata prioritate utilizarii tehnologiilor spatiale si sistemului rusesc de navigare prin satelit Glonass. Acesta va permite cetatenilor rusi sa foloseasca sisteme de navigatie moderne in automobile, va creste siguranta transporturilor si va imbunatati coordonarea la nivelul serviciilor responsabile cu prevenirea accidentelor si situatiilor de urgenta, a conchis seful statului rus.

#medvedev, #telecomunicatii, #sateliti , #Stiri Internet