MCSI va plati 4,3 mil. lei pentru sprijinirea accesului la Internet a IMM-urilor

Joi, 01 Iulie 2010, ora 13:32
983 citiri
MCSI va plati 4,3 mil. lei pentru sprijinirea accesului la Internet a IMM-urilor

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a informat joi ca a aprobat plata a 4,3 milioane lei din fondurile structurale pe care la gestioneaza pentru proiectele contractate si implementate in cadrul operatiunii 3.1.1.- "Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe", informeaza NewsIn.

Operatiunea 3.1.1. este parte a Axei Prioritare 3 "TIC pentru sectoarele public si privat" a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

Suma aprobata spre plata de MCSI, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI), catre intreprinderile mici si mijlocii reprezinta 78% din suma contractata in cadrul primului apel de proiecte aferent operatiunii in cauza. Astfel, in cadrul primului apel de proiecte al operatiunii 3.1.1.

"Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe" au fost semnate cu intreprinderile mici si mijlocii 122 de proiecte, in valoare totala de aproximativ 5,6 milioane lei.

Proiectele contractate au ca obiectiv conectarea intreprinderilor la internet de mare viteza, precum si dotarea cu echipamente IT corespunzatoare.

Potrivit MCSI, au fost finantate cheltuielile pentru achizitionarea de server, calculatoare personale tip desktop/portabile, monitoare, echipamente de retea, echipamente periferice etc; cheltuielile pentru realizarea retelei LAN necesara pentru implementarea proiectului; cheltuielile pentru achizitionarea licentelor software pentru server, licentelor necesare operarii calculatoarelor personale tip desktop/portabile, licentelor software antivirus, precum si pachetelor software tip office; cheltuielile pentru achizitionarea unui website de prezentare a companiei/ONG-ului; cheltuielile pentru achizitionarea unui nume de domeniu nou ".ro" direct de la furnizorul national de domenii ".ro"; cheltuielile privind achizitionarea solutiei de semnatura electronica, precum si cheltuielile privind achizitionarea de aplicatii informatice specifice pentru persoanele cu dezabilitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mcsi internet acces imm , #Stiri Internet