Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MCSI se restructureaza prin comasarea a doua institutii din subordine

MCSI se restructureaza prin comasarea a doua institutii din subordine

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a anuntat miercuri comasarea a doua institutii aflate in coordonarea sa, respectiv Institutul National de Cercetare-Dezvoltare din Romania (ICI) si Institutul National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii (INSCC), potrivit NewsIn.

Unificarea celor doua institutii se realizeaza prin promovarea unei Hotarari de Guvern.

Potrivit MCSI, comasarea se va realiza prin absorbtia INSCC de catre ICI, ceea ce va determina o reducere de personal de aproximativ 25% din numarul total, in special din zona de servicii functionale.


"Unificarea se realizeaza atat pentru o mai buna colaborare intre tehnologia informatiei si comunicatiilor, cat si pentru eficientizarea promovarii rezultatelor cercetarii in practica", arata MCSI.


ICI reprezinta cel mai important institut de cercetare-dezvoltare si inovare in domeniul Tehnologiilor Informatiei si Comunicatiilor din Romania.


Prin asumarea prioritatilor stiintifice si tehnologice ale domeniului, misiunea ICI o constituie dezvoltarea suportului stiintific si tehnologic in domeniul tehnologiilor informatiei si comunicatiilor, necesar realizarii structurilor si seviciilor specifice societatii informationale bazate pe cunoastere INSCC Bucuresti desfasoara activitati de cercetare fundamentala si cercetare aplicativa, participa la proiecte de dezvoltare tehnologica, studii tehnice si economice.


INSCC realizeaza, de asemenea, masurari si teste, evaluarea conformitatii si certificarea echipamentelor de comunicatii. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1063 ori
Citeste mai multe desprecomunicatii mcsi restructurare