MCSI se restructureaza prin comasarea a doua institutii din subordine

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 17:54
1274 citiri
MCSI se restructureaza prin comasarea a doua institutii din subordine

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a anuntat miercuri comasarea a doua institutii aflate in coordonarea sa, respectiv Institutul National de Cercetare-Dezvoltare din Romania (ICI) si Institutul National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii (INSCC), potrivit NewsIn.

Unificarea celor doua institutii se realizeaza prin promovarea unei Hotarari de Guvern.

Potrivit MCSI, comasarea se va realiza prin absorbtia INSCC de catre ICI, ceea ce va determina o reducere de personal de aproximativ 25% din numarul total, in special din zona de servicii functionale.

"Unificarea se realizeaza atat pentru o mai buna colaborare intre tehnologia informatiei si comunicatiilor, cat si pentru eficientizarea promovarii rezultatelor cercetarii in practica", arata MCSI.

ICI reprezinta cel mai important institut de cercetare-dezvoltare si inovare in domeniul Tehnologiilor Informatiei si Comunicatiilor din Romania.

Prin asumarea prioritatilor stiintifice si tehnologice ale domeniului, misiunea ICI o constituie dezvoltarea suportului stiintific si tehnologic in domeniul tehnologiilor informatiei si comunicatiilor, necesar realizarii structurilor si seviciilor specifice societatii informationale bazate pe cunoastere INSCC Bucuresti desfasoara activitati de cercetare fundamentala si cercetare aplicativa, participa la proiecte de dezvoltare tehnologica, studii tehnice si economice.

INSCC realizeaza, de asemenea, masurari si teste, evaluarea conformitatii si certificarea echipamentelor de comunicatii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comunicatii, #mcsi, #restructurare , #Stiri Internet