MCSI lanseaza "Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe"

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 12:35
1695 citiri
MCSI lanseaza "Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe"

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) lanseaza luni apelul de proiecte pentru Operatiunea 3.1.1 - "Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe", al carei scop este conectarea IMM-urilor si ONG-urilor la internet prin conexiuni broadband, anunta NewsIn.

"Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale lanseaza luni apelul de proiecte pentru Operatiunea 3.1.1 - "Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe", din cadrul Domeniului Major de Interventie 1 - "Sustinerea utilizarii tehnologiei informatiei si comunicatiilor", Axa III - "Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public". Scopul principal al acestei operatiuni este: conectarea IMM-urilor si ONG-urilor la internet prin conexiuni broadband, upgradarea conexiunilor existente si achizitionarea echipamentelor conexe", se arata intr-un comunicat transmis luni de MCSI.

Bugetul total alocat acestui apel de proiecte este de 63.750.000 lei.

Valoarea maxima a finantarii nerambursabile acordate este de 100.000 lei, iar cea minima de 10.000 lei. Rata de cofinantare este de 90% pentru IMM-uri si microintreprinderi si de 95% pentru ONG-uri.

Inregistrarea propunerii de proiect se realizeaza online, in mod continuu, incepand de luni, 20 decembrie si se va incheia in data de 29 iulie 2011, ora 14:30.

Inregistrarea online se realizeaza la adresa de internet: www.fonduri.mcsi.ro. 

In termen de maxim cinci zile lucratoare de la inregistrarea online, solicitantii trebuie sa depuna dosarul complet la sediul MCSI cu respectarea tuturor detaliilor cuprinse in Ghidul solicitantului pentru aceasta operatiune.

Potrivit MCSI, cererile inscrise electronic pana la data de 31 ianuarie 2011 vor prezenta bilantul anual pe 2009, iar cele inregistrate incepand cu data de 1 februarie 2011 vor prezenta obligatoriu bilantul anului 2010.

Ghidul solicitantului este publicat in varianta finala, la adresa www.fonduri.mcsi.ro, sectiunea Ghidurile Solicitantului -> Apeluri deschise.

Acesta detaliaza criteriile specifice care trebuie indeplinite de potentialii beneficiari si proiectele acestora, regulile de finantare, circuitul proiectului, modalitatea de selectie a proiectelor, procesul de contractare si implementare, precum si drepturile si obligatiile beneficiarilor.

Programul ”Rabla Plus” a pus frână după înjumătăţirea voucherului pentru maşinile electrice. Unde vor ajunge fondurile destinate persoanelor fizice
Programul ”Rabla Plus” a pus frână după înjumătăţirea voucherului pentru maşinile electrice. Unde vor ajunge fondurile destinate persoanelor fizice
Sumele neconsumate în Programul ”Rabla Plus” pentru persoane fizice vor fi direcţionate către secţiunea destinată persoanelor juridice, unde se pare că lucrurile merg mai bine, a declarat...
#mcsi, #fonduri, #structurale, #imm, #ong, #internet , #Stiri Internet