"Materialul minune" care poate transforma radical industria smartphone-urilor - progrese importante

Sambata, 05 Aprilie 2014, ora 10:09
1157 citiri
"Materialul minune" care poate transforma radical industria smartphone-urilor - progrese importante
Foto: Geek.com

A fost facut un pas important in cadrul cercetarii privind materialul care poate face smartphone-urile mai subtiri, mai rezistente si cu o conexiune la Internet de 100 de ori mai rapida.

Cercetatorii din cadrul companiei sud-coreene Samsung au dezvoltat o noua metoda de sintetizare a grafenului, prin care ar putea fi accelerata comercializarea acestui asa-numit "material minune" pentru a fi utilizat la fabricarea dispozitivelor electronice, scrie The Telegraph.

Grafenul este unul dintre cele mai subtiri, usoare si puternice materiale cunoscute. Este, de asemenea, si unul dintre cele mai bune conductoare. Grafenul este format dintr-un singur strat de atomi de carbon, dispusi intr-o structura de tip fagure.

Versatilitatea care il caracterizeaza il face apt pentru multiple utilizari in industria electronica, inclusiv pentru cele mai recente aparitii din domeniu precum ecranele flexibile sau dispozitivele de tipul ceasului inteligent.

Institutul Avansat pentru Stiinta si ...citeste mai departe despre ""Materialul minune" care poate transforma radical industria smartphone-urilor - progrese importante" pe Ziare.com

#grafen descoperire Samsung, #material minune smartphone , #Stiri Internet