Mark Zuckerberg da in judecata sute de oameni din Hawaii

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 12:01
1360 citiri
Mark Zuckerberg da in judecata sute de oameni din Hawaii
Foto: Facebook/Mark Zuckerberg

Seful Facebook a initiat mai multe procese impotriva catorva sute de proprietari de pe o insula din Huawaii, ale caror terenuri se intersecteaza cu o bucata din pamantul cumparat de Mark Zuckerberg.

In 2014, Mark Zuckerberg a cumparat aproximativ 2,8 kilometri patrati din insula Kauai din Hawaii, platind peste 100 de milioane de dolari. Terenul respectiv nu este omogen, intersectandu-se cu multe alte parcele, care au alti proprietari.

Incercand sa-si asigure proprietatea, CEO-ul Facebook a intentat proces proprietarilor respectivi. Pana acum, au fost initiate opt procese, in care sunt implicati cateva sute de proprietari, unii dintre acestia fiind morti.

Este o manevra legala si folosita frecvent in Hawaii. In urma proceselor, proprietarii de pamant necultivat sunt obligati, in cele din urma, sa isi vanda terenul la licitatie.

Unele din actele de proprietate ale parcelelor respective de pamant dateaza de mai bine de 100 de ani, iar pentru identificarea proprietarilor avocatii lui Mark Zuckerberg au recurs la cercetari genealogice. O parte dintre proprietari nici nu stiu ca detin pamanturile respective. In mod legal, acestia au la dispozitie 20 de zile sa raspunda plangerii. In caz contrar, pierd dreptul de a participa la licitatie si de a fi despagubiti.

Mark Zuckerberg a dat asigurari pe Facebook ca proprietarii nu vor fi deposedati fortat de pamant. Acesta arata ca proprietarii vor primi sume considerabile de bani. ...citeste mai departe despre "Mark Zuckerberg da in judecata sute de oameni din Hawaii" pe Ziare.com

#Mark Zuckerberg procese Hawaii, #Mark Zuckerberg procese, #Mark Zuckerberg terenuri, #Mark Zuckerberg insula , #Stiri Internet