Magnatii din Silicon Valley isi trimit copiii la scoli unde nu exista calculatoare

Sambata, 05 Martie 2016, ora 17:00
1068 citiri
Magnatii din Silicon Valley isi trimit copiii la scoli unde nu exista calculatoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Tot mai multi specialisti in IT din Silicon Valley, de la companii precum Apple, Google, Yahoo sau Hewlett-Packard, prefera sa-si dea copiii la scoli in care nu exista calculatoare.

Astfel, in statul american California, colegiile care aplica metoda Waldorf, un sistem pedagogic axat pe stimularea curiozitatii si creativitatii, precum si a inclinatiilor artistice de exprimare ale elevilor, devin din ce in ce mai populare.

In aceste centre, cei mici deprind "noile forme de a gandi pe care le solicita multi angajatori", a explicat, pentru ziarul britanic The Guardian, Beverly Amico, liderul asociatiei scolilor Waldorf din America de Nord.

"Cursurile sunt tinute de o fiinta preocupata nu numai de educatia copiilor, ci si de ei ca indivizi", a detaliat acesta, reamintind ca in acest tip de scoli, clasele sunt construite din materiale naturale si dotate cu plante, fiind concepute in asa fel incat elevii sa se simta confortabil si sa fie relaxati.

"Elevii educati cu diverse ...citeste mai departe despre "Magnatii din Silicon Valley isi trimit copiii la scoli unde nu exista calculatoare" pe Ziare.com

#copii Sillicon Valley scoli, #copii scoli parinti IT , #Stiri Internet