Logo aniversar Google. Se implinesc 306 ani de la nasterea matematicianul Leonhard Euler

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 09:44
1178 citiri
Logo aniversar Google. Se implinesc 306 ani de la nasterea matematicianul Leonhard Euler

Google sarbatoreste, luni, 306 ani de la nasterea matematicianului elvetian Leonhard Euler, care a avut o contributie fundamentala in analiza matematica, fiind cel care a introdus integralele care ii poarta numele si cel care a creat teoria functiilor.

In acest sens, noul logo - partial interactiv - include imaginile mai multor formule matematice atribuite lui Leonhard Euler. De asemenea, logoul, realizat in alb-negru, cuprinde cuvantul Google scris cu creionul pe o bucata de hartie, cea de-a doua litera "o" fiind inlocuita cu un element interactiv, care poate fi miscat de utilizatori.

Leonhard Euler s-a nascut pe 15 aprilie 1707, la Basel (Elvetia), fiind considerat unul dintre cei mai importanti matematicieni din istorie si cel mai mare matematician al secolului al XVIII-lea. El este si matematicianul cu cea mai intinsa opera din istorie, potrivit unei analize facute de profesorul roman Ion Chitescu, postata pe site-ul Facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti.

Euler a fost primul matematician care a utilizat metode analitice pentru a rezolva probleme de teorie a numerelor. In acest sens, el a unit doua domenii diferite ale matematicii (teoria numerelor si analiza), introducand un nou domeniu de studiu: teoria analitica a numerelor.

Euler a demonstrat "identitatea lui Newton", "mica teorema a lui Fermat", "teorema celor doua patrate" a lui Fermat si "teorema celor patru patrate" a lui Lagrange.

Unele dintre cele mai mari succese lui Euler se regasesc in rezolvarea problemelor concrete, din lumea reala, prin metode analitice. Astfel, el a realizat numeroase aplicatii folosind numerele Bernoulli, seriile Fourier, diagramele Venn, numerele Euler, constanta e, fractiile continue si integralele.

Euler a decedat pe 18 septembrie 1783, la Sankt Petersburg, la varsta de 76 de ani.

Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#logo aniversar Google, #aniversare Euler Google, #matematicieni celebri Google, #personalitati sarbatorite Google , #Stiri Internet