Cele mai mari temeri ale oamenilor legat de datele personale. Cine le inspiră mare neîncredere

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 15:18
1372 citiri
Cele mai mari temeri ale oamenilor legat de datele personale. Cine le inspiră mare neîncredere
Oamenii nu au încredere atunci când vine vorba despre păstrarea în siguranţă a datelor personale FOTO: Unsplash.com

Un studiu realizat pe mai bine de 20.000 de persoane la nivel global arată o lipsă de încredere a consumatorilor în toate sectoarele de activitate, în ceea ce priveşte protecţia datelor personale.

Cel mai scăzut nivel de încredere din partea utilizatorilor atunci când vine vorba despre păstrarea în siguranţă a datelor personale se înregistrează în cazul companiilor care administrează platforme de tipul social media, guvernelor, dar şi al industriei media şi de divertisment.

„Potrivit Thales Consumer Digital Trust Index 2022 - sondaj realizat de Opinium şi în parteneriat cu Universitatea din Warwick, companiile de Social Media (18%), guvernul (14%) şi organizaţiile din domeniul media şi divertisment (12%) au înregistrat cel mai scăzut nivel de încredere din partea utilizatorilor atunci când vine vorba de păstrarea în siguranţă a datelor personale."

Raportul realizat în urma chestionării a peste 21.000 de persoane la nivel global indică faptul că majoritatea utilizatorilor, respectiv 82%, au raportat un impact negativ asupra vieţii lor în urma unei breşe de securitate care le-a expus datele personale.

„Utilizarea frauduloasă a informaţiilor financiare (31%), utilizarea frauduloasă a informaţiilor personale identificabile (25%) şi faptul că au fost ţinta unor escrocherii personalizate bazate pe date personale (25%) au fost principalele cauze.

Frauda financiară a fost pe primul loc în toate ţările implicate în sondaj, excepţii fiind: Germania (fraudă cu informaţii personale identificabile: 31%). Japonia (furt de identitate: 30%) şi Marea Britanie (escrocherii personalizate: 25%)”, mai arată rezultatele studiului.

Unu din cinci consumatori a renunţat să mai folosească serviciile unei companii care a suferit o breşă de securitate, iar aproape unu din zece (mai exact 8%) a întreprins acţiuni în justiţie împotriva unei companii, în timp ce un procent similar (9%) ia în considerare acest lucru în urma unei breşe de securitate. ...citeste mai departe despre "Cele mai mari temeri ale oamenilor legat de datele personale. Cine le inspiră mare neîncredere" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Rețeaua de socializare TikTok, operată de gigantul chinez ByteDance, și-a extins portofoliul în Europa prin lansarea aplicației TikTok Lite în Franța și Spania. Noua versiune promite o...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#date personale, #neincredere, #companii, #social media, #studiu , #Stiri Internet