Lenovo a livrat laptopuri cu malware inclus

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 07:51
1323 citiri
Lenovo a livrat laptopuri cu malware inclus
Foto: CNN Money

Compania Lenovo a vandut laptopuri echipate din fabricatie cu malware care le face mai vulnerabile la hackeri. Totul de dragul publicitatii online.

Realizat de firma "Superfish", software-ul este, in esenta, un add-on la browserul de Internet, care afiseaza reclame pe site-urile pe care le viziteaza utilizatorul, informeaza CNN Money.

Pe langa faptul ca ocupa spatiu pe laptop, acest add-on este si periculos, pentru ca submineaza protocoalele de securitate. Mai exact, afecteaza sistemul de certificare oficiala a site-urilor, ceea ce face mai dificil pentru un computer sa recunoasca de exemplu un site fals al unei banci, arata sursa citata.

"Este exact ceea ce fac baietii rai cu troieni si alte programe malware pentru a pacali utilizatorii sa acceseze site-uri false pentru a monitoriza comunicatiile private", a declarat Kevin Bocek, de la compania de securitate cibernetica Venafi.

Clientii au inceput sa observe acest lucru pe computerele Lenovo la jumatatea anului ...citeste mai departe despre "Lenovo a livrat laptopuri cu malware inclus" pe Ziare.com

#Lenovo laptopuri malware, #Lenovo laptopuri program reclama , #Stiri Internet