Laptopul de 10 dolari, made in India

Marti, 03 Februarie 2009, ora 11:53
2467 citiri
Laptopul de 10 dolari, made in India

India urmeaza sa produca un laptop al carui pret de vanzare va fi de 10 dolari, destinat zecilor de milioane de scolari din mediul rural, scrie marti agentia oficiala de presa Press Trust of India (PTI), informeaza AFP.

Calculatoarele, cele mai ieftine din lume, vor fi produse in cadrul unui program educational guvernamental in valoare de 46 miliarde rupii (939 milioane dolari), potrivit aceleasi agentii.

Vineri, secretarul educatiei R.P. Agrawal a asigurat ca acest laptop "revolutionar" va putea fi disponibil in aproximativ sase luni.

"Dupa finalizarea prodcesului de productie, calculatorul se va vinde cu 10 dolari americani. Parinti vor putea cumpara usor acest produs pentru copii", a declarat acesta. Calculatorul ar urma sa aiba conexiune wireless pentru internet.

In urma cu cateva luni, guvernul indian a refuzat un proiect pentru producerea unui calculator de 100 dolari, propus de informaticianul american Nicholas Negroponte de la Institutul de Tehnologie din Massachutts (MIT), invocand costuri de productie reale mult mai mari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pentru, #dolari, #acest, #putea, #urma, #luni, #productie, #vor, #unui, #din , #Stiri Internet