La 13 ani de la absolvire, Zuckerberg a primit in sfarsit o diploma de la Harvard (Foto)

Vineri, 26 Mai 2017, ora 12:29
1284 citiri
La 13 ani de la absolvire, Zuckerberg a primit in sfarsit o diploma de la Harvard (Foto)
Foto:Facebook/Mark Zuckerberg

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, si-a primit in cele din urma diploma - cu titlu onorific - joi la Harvard, la 13 ani dupa ce a parasit bancile prestigioasei universitati americane.

Tanarul miliardar de 33 de ani a revenit la universitatea unde a lansat ceea ce urma sa devina reteaua sa sociala, pentru a primi diploma onorifica de doctor in drept, informeaza France Presse.

Vizita sa la Harvard a fost insotita de mai multe fotografii nostalgice postate pe Facebook, mai ales atunci cand a intrat in fosta lui camera de camin sau cand a pozat cu parintii sai. "Mama, am spus intotdeauna voi veni inapoi si imi voi lua diploma", se poate citi intr-un comentariu.

Facebook s-a nascut dintr-un site creat de studentul Zuckerberg in acest campus din Massachusetts, pe care l-a parasit in mai 2004, dupa numai doi ani de studiu in stiinte informatice si psihologie. De atunci, proiectul sau a devenit una dintre cele mai mari capitalizari de piata din lume, iar reteaua sa numara aproape 2 miliarde de membri.

Primind diploma, el a rostit un discurs ce aminteste studentilor sa profite de oportunitatile care le ies in cale.

"Sunt aici sa va spun ca a va gasi calea nu este suficient", a inceput tanarul sub o ploaie torentiala. "Este timpul ca generatia noastra sa construiasca lucruri mari". Nu este o vorba doar de "a crea progresul", a spus el,"ci de a crea un sens".

Una dintre cele mai mari provocari cu care se va confrunta noua generatie, a precizat el, este "nivelul inegal al averilor". "Este ceva in neregula cu sistemul nostru atunci cand vezi ca eu pot pleca de aici si pot castiga miliarde de dolari in 10 ani, in timp ce milioane de studenti nu-si pot rambursa imprumuturile", a deplans Zuckerberg.

"Ar trebui sa exploram idei, cum ar fi venitul universal de baza pentru a ne asigura ca toata lumea are un loc pentru a incerca idei noi", a mai propus antreprenorul. Este timpul, a continuat patronul Facebook intr-o aluzie la cartea filosofului francez Jean-Jacques Rousseau, "sa definim un nou contract social".

"Ar trebui sa avem o societate care masoara progresul nu doar prin indicatori economici (...), ci si prin numarul celor care au un rol insemnat". ...citeste mai departe despre "La 13 ani de la absolvire, Zuckerberg a primit in sfarsit o diploma de la Harvard (Foto)" pe Ziare.com

#Zuckerberg diploma Harvard, #Mark Zuckerberg fondator facebook , #Stiri Internet