Jumatate din managerii romani isi monitorizeaza angajatii

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 16:07
1607 citiri
Jumatate din managerii romani isi monitorizeaza angajatii

Aproape jumatate dintre managerii romani (45,7%) utilizeaza solutii software de monitorizare a activitatii angajatilor, majoritatea folosind doua sau mai multe aplicatii, in timp ce 35,5% nu utilizeaza astfel sisteme, se arata intr-un sondaj realizat de GeCAD Net, firma de servicii IT.

"Managerii romani simt nevoia de a urmari activitatea angajatilor pentru a maximiza eficienta acestora, putand astfel controla costurile si eficienta globala a organizatiei. Toate acestea sunt elemente cu atat mai importante in contextul situatiei economice actuale, care impune costuri de productie cat mai mici", a declarat, joi, intr-un comunicat, Alexandru Molodoi, chief technical officer in cadrul Gecad Net.

Astfel, 26,1% dintre participantii la sondaj au afirmat ca utilizeaza doua sau mai multe aplicatii de monitorizare, in timp ce 19,6% apeleaza la un singur software de acest gen.

Pe de alta parte, 35,5% dintre manageri nu doresc introducerea unui sistem de monitorizare, motivand ca sunt multumiti de activitatea angajatilor.

De asemenea, 18,8% au spus ca nu stiau de existenta acestui tip de software. Sondajul a fost realizat in perioada martie - iulie in randul a 414 manageri si responsabili IT din companii romanesti.

GeCAD Net este membra a grupului GECAD, controlat de Radu Georgescu care a transferat actiunile, la inceputul lunii septembrie, catre o firma din Cipru.

#gecad, #manager, #monitorizare, #soft , #Stiri Internet