Jumatate din angajatii Facebook vor lucra de la distanta pana in 2030

Joi, 21 Mai 2020, ora 22:44
773 citiri
Jumatate din angajatii Facebook vor lucra de la distanta pana in 2030
Foto: Arhiva Ziare.com

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat joi ca gigantul social media va incepe sa permita multora dintre cei 50.000 de angajati si celor nou recrutati sa lucreze permanent de acasa, adaugandu-se unui numar mic, dar in crestere, de companii din domeniul tehnologiei care au adoptat o activitate descentralizata in timpul pandemiei coronavirusului.

El anticipeaza ca, in urmatorii cinci pana la zece ani, aproximativ 50 la suta din forta de munca a Facebook va lucra de la distanta. Aceasta ar insemna o schimbare semnificativa a concentrarii de personal care ar putea modifica radical modul de functionare a companiei.

Acest proces va incepe cu "o deschidere agresiva a recrutarii la distanta" - mai intai in Statele Unite, apoi in afara acestora - dincolo de centrele urbane unde Facebook are birouri.

"Nu mi se pare prea bine sa limitam angajarea la persoane care locuiesc in jurul birourilor", a spus Zuckerberg.

De asemenea, Facebook va permite angajatilor existenti sa aplice pentru a lucra de la distanta. Celor care au demonstrat performante bune si sunt capabili sa lucreze de la distanta li se poate permite acest lucru permanent. Facebook a spus deja ca marea majoritate a personalului poate lucra de acasa pana la sfarsitul acestui an.

Anuntul Facebook, pe care Zuckerberg l-a transmis angajatilor intr-o sesiune de Q&A (intrebari si raspunsuri) la nivel de companie joi, vine dupa ce Jack Dorsey, seful Twitter si al companiei de plati mobile Square, a anuntat ca angajatii de la ambele companii ar putea lucra de la distanta de acum inainte. Compania canadiana de e-commerce Shopify a anuntat joi o masura similara.

Chiar daca la Facebook acest proces se anunta a fi treptat, masura marcheaza o schimbare seismica pentru Silicon Valley si afacerile americane in general, mai ales daca alte companii sunt inspirate sa-i urmeze exemplul, apreciaza NBC News.

Cercetari recente realizate de Universitatea din Chicago au estimat ca 37% din locurile de munca din SUA pot fi efectuate de acasa. Numarul este insa mai mare in domenii precum Silicon Valley (51 la suta) si San Francisco (45 la suta). Dar doar 2 la suta din forta de munca americana lucreaza de acasa in mod regulat, potrivit Biroului pentru Statistica Muncii.

Nicholas Bloom, profesor de economie la Universitatea Stanford, care a facut cercetari ample asupra muncii descentralizate, a declarat ca anticipeaza ca aceste numere vor fi mai mult decat duble dupa pandemie. Acest lucru va avea implicatii ...citeste mai departe despre "Jumatate din angajatii Facebook vor lucra de la distanta pana in 2030" pe Ziare.com

#angajati Facebook lucru acasa , #Stiri Internet