Jocurile Olimpice de la Soci: Secretul din spatele competitiilor

Sambata, 15 Februarie 2014, ora 16:45
1301 citiri
Jocurile Olimpice de la Soci: Secretul din spatele competitiilor
Foto: Olympic.org

Jocurile Olimpice 2014, organizate la Soci, in Rusia, beneficiaza de o adevarata avalansa de tehnologie.

Compania Omega, responsabila cu cronometrarea concurentilor, a realizat un echipament capabil sa inregistreze nu numai timpul, ci si viteza, acceleratia, forta gravitationala si pozitionarea lor pe piste.

"In timp ce acest gen de tehnologie ar putea fi familiara impatimitilor de Formula 1, este pentru prima data cand a fost aplicata la cursele de bob, ceea ce indica faptul ca Jocurile Olimpice de la Soci sunt extrem de complexe din punct de vedere al infrastructurii IT", arata BBC.

Peter Hurzeler, de la Omega, a precizat ca a inceput sa dezvolte tehnologia in urma cu trei ani, iar cea mai dificila sarcina a fost sa faca echipamentul sa fie foarte usor si compact.

"Acum, sistemul cantareste doar 300 de grame", a spus reprezentantul companiei, care a marturisit ca a fost testat de sute de ori in competitii inainte de a primi unda verde pentru a fi utilizat la JO ...citeste mai departe despre "Jocurile Olimpice de la Soci: Secretul din spatele competitiilor" pe Ziare.com

#tehnologie Jocuri Olimpice Soci, #Tehnologie Olimpiada iarna, #Olimpiada Iarna 2014, #Jocuri Olimpice Soci , #Stiri Internet