Joburile pe care le-ar putea avea ChatGPT în companiile din România: ”Ar fi mai potrivit ca asistent decât ca manager” ANALIZĂ

Vineri, 17 Martie 2023, ora 17:47
825 citiri
Joburile pe care le-ar putea avea ChatGPT în companiile din România: ”Ar fi mai potrivit ca asistent decât ca manager” ANALIZĂ
ChatGPT folosește inteligența artificială FOTO Hepta

Tehnologia ChatGPT, care generează răspunsuri şi texte cu ajutorul inteligenţei artificiale, ar putea îndeplini diverse sarcini şi roluri, mai ales cele care implică muncă repetitivă, în companiile din România.

ChatGPT poate fi asistent, arhivist, analist de date, creator de conţinut pentru blog sau copywriter, având capacitatea să înlocuiască poziţii de juniori, arată o analiză White Image, companie de email marketing din România.

”Totodată, ChatGPT îi degrevează pe angajaţi de anumite sarcini şi le oferă noi oportunităţi profesionale. Astfel, aceştia pot să obţină funcţii mai importante şi să evolueze profesional şi personal, potrivit unei analize realizate de mai multe companii de IT, marketing digital şi HR din România”, arată compania.

Companiile din România consideră că GhatGPT sau o tehnologie similară nu ar putea înlocui angajaţii, ci mai degrabă ar putea să preia o parte din activităţile zilnice, în special cele de rutină.

”În momentul acesta, ChatGPT ar putea avea cu succes un post de arhivist, pentru generarea diverselor informaţii legate de evenimente, şi un post de copywriter junior”, afirmă Andrei Georgescu, co-fondator White Image, cea mai mare companie de email marketing din România.

Antreprenorul punctează că aplicaţia nu va putea înlocui munca unui profesionist, ţinând cont că în prezent livrează foarte multe răspunsuri eronate, însă diverse poziţii de juniori ar putea fi afectate.

În acelaşi timp, în opinia antreprenoarei Roxana Epure, Managing Partener NextUp Solutions, tehnologii avansate, cum este şi ChatGPT, reprezintă o manifestare a nevoilor de automatizare a mediului de business.

”ChatGPT poate prelua orice task repetitiv, cum ar fi informări necesare clienţilor sau sarcini de evaluare cum sunt sondajele de măsurare a satisfacţiei clienţilor. Astfel, îi pot susţine pe angajaţii mei să scape de munca plictisitoare şi să aibă timp şi energie să fie creativi. Pentru roboţi nu este importantă poziţia ierarhică, aşă că nu m-aş responsabiliza să îl promovez, ci să îl încarc cu cât mai multe sarcini de comunicare interdepartamentală sau cu clienţii”, declară Roxana Epure, Managing Partner NextUp Solutions, una dintre cele mai mari companii româneşti de soluţii software.

Şi Daniel Ene, CMO&Partner Limitless Agency, una dintre cele mai mari agenţii de marketing digital, punctează că, dacă Chat ...citeste mai departe despre "Joburile pe care le-ar putea avea ChatGPT în companiile din România: ”Ar fi mai potrivit ca asistent decât ca manager” ANALIZĂ" pe Ziare.com

#ChatGPT , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Samsung revine cu noi funcționalități în actualizarea One UI 6.1.1. Ce oferă gigantul tech
  2. Experții confirmă: Cum să îți îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Cele mai importante reguli
  3. Hoții au furat primul transport de telefoane Realme GT 6. Lansarea dispozitivului, în pericol să fie amânată
  4. Un soft antivirus folosit și de mulți Români va fi interzis în SUA. Administrația Biden suspectează legături cu Rusia
  5. SpaceX anunță noua antenă starlink ultra-portabilă. Specificații, disponibilitate și preț
  6. Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
  7. Îmbunătățirea semnificativă pe care Samsung vrea să o aducă la noul Galaxy S25 Ultra
  8. Google Chrome lansează o funcție extrem de utilă, disponibilă pentru utilizatorii de Android
  9. Ce înseamnă Google? Surpriza din spatele numelui celui mai popular motor de căutare
  10. Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6, mai scumpe față de versiunile anterioare. La ce prețuri vor ajunge