Internetul este o amenintare tot mai mare pentru speciile de animale aflate pe cale de disparitie

Luni, 22 Martie 2010, ora 13:19
1517 citiri
Internetul este o amenintare tot mai mare pentru speciile de animale aflate pe cale de disparitie

Internetul este una dintre cele mai mari amenintari pentru speciile de animale aflate pe cale de disparitie, care sunt din ce in ce mai des comercializate online, potrivit militantilor pentru protejarea mediului, informeaza BBC News Online.

Potrivit celor care sustin protejarea mediului inconjurator, este foarte usor sa vinzi sau sa cumperi de pe internet orice fel de animal, de la pui de lei, la covoare din blana de urs polar, precizeaza Mediafax.

Aceste concluzii au fost prezentate in cadrul Conventiei Internationale a Comertului de Specii aflate pe cale de disparitie, la care participa 175 de tari si care se desfasoara la Doha, in Qatar.


In cadrul Conventiei au fost facute mai multe propuneri pentru protectia animalelor.


Delegatii vor vota noi amendamente ale legislatiei privind comercializare fildesului.


"Internetul a devenit un factor dominant in comertul cu specii protejate", a declarat Paul Todd, reprezentant al International Fund for Animal Welfare.


El a mai precizat ca sute de animale protejate sunt comercializate frecvent pe internet, unde cumparatorii si vanzatorii profita de faptul ca pot ramane anonimi si de o piata globala nesupravegheata.


Cei care au incercat sa sesizeze autoritatile cu privire la astfel de vanzari au declarat ca este aproape imposibil de estimat dimensiunea unor astfel de afaceri, dar ca, din datele existente, rezulta ca Statele Unite este cea mai dezvoltata piata din acest punct de vedere, urmata, in ordine, de Europa, China, Rusia si Australia. 

 

#animale, # comercializare, # internet , #Stiri Internet