Inteligenta artificiala pentru paza cladirilor: Inventia unui roman, premiata in China

Joi, 24 Iulie 2014, ora 12:20
1451 citiri
Inteligenta artificiala pentru paza cladirilor: Inventia unui roman, premiata in China

Ionut Budisteanu a reusit sa obtina premiul I la un concurs din China cu un dispozitiv pentru supravegherea automata a incintelor si cladirilor cu inteligenta artificiala, a precizat joi, tanarul informatician.

"In urma cu patru luni, cei de la INTEL ne-au dat un dispozitiv electronic urmand ca noi sa facem o aplicatie pe baza acestui dispozitiv. Aplicatia mea consta intr-un sistem care poate gestiona altfel datele obtinute de camerele de supraveghere. Astfel, intr-o banca, in preajma unui seif, exista sa spunem patru camere de supraveghere care sunt urmarite de oameni. Acestea stocheaza o gramada de informatii pe un hard, iar daca se intampla ceva suspect, trebuie derulate ore intregi pentru a vedea momentul producerii acelui eveniment. Dispozitivul creat de mine face o selectie, evitand sa spunem acest balast de informatii, el este menit sa calculeze si sa identifice momentul cand s-a produs ceva suspect. Astfel, nu mai stai ore intregi pentru a analiza informatia adunata, ci se poate vedea direct ceea ce nu este in regula", a explicat Budisteanu.

Acest dispozitiv poate fi montat si in supermarketuri, conform tanarului inventator, este menit sa calculeze traiectoria si mersul clientilor, "identificand insa momentul cand cineva incearca sa fuga".

"El poate fi si un instrument de marketing pentru ca poate calcula statistici, cati clienti intra intr-un anumit interval de timp, el poate identifica oameni. Si poate fi accesat de pe telefonul mobil", a mai spus tanarul informatician.

Referitor la experienta concursului din China, Ionut Budisteanu s-a declarat surprins ca multe site-uri sunt interzise in aceasta tara. "Ca orice programator, am reusit sa postez totusi poze si imagini pe aceste site-uri. Oricum, ma surpinde faptul ca Google, Youtube sunt interzise in China", a spus tanarul.

Ionut Budisteanu, reprezentand Universitatea Bucuresti, a obtinut marti seara, un nou premiu in China, la Shanghai, la un concurs IT, "Embedded System Design Contest".

El este informatician si inventator nascut in Ramnicu Valcea. In prezent, Ionut Budisteanu este student in anul II la Facultatea de Matematica-Informatica a Universitatii Bucuresti.

#dispozitiv supraveghere inteligenta artificiala, #Ionut Budisteanu, #premiu aplicatie Budisteanu China , #Stiri Internet