Inteligenta artificiala marca Google: La ce sunt bune romanele de dragoste

Marti, 10 Mai 2016, ora 08:56
820 citiri
Inteligenta artificiala marca Google: La ce sunt bune romanele de dragoste
Foto: Facebook/Google

Google foloseste peste 2.800 de romane de dragoste pentru a-si ameliora programele de inteligenta artificiala, au anuntat inginerii acestei companii americane.

"Cum sa remediezi problema computerelor reci si sa le oferi o umbra de umanitate? Cercetatorii in inteligenta artificiala au gasit un inceput de raspuns pentru aceasta intrebare: prin literatura!", se afirma in debutul unui articol scris de Morgane Tual pentru Le Monde.

Inginerii de la Google au anuntat ca predau limbajul uman unuia dintre programele lor de inteligenta artificiala, bazandu-se pe romane de dragoste. Desi acest tip de literatura este departe de a fi apreciat de forurile academice, firma americana i-a gasit o utilitate speciala si spune ca aceste romane au pentru ei o valoare inestimabila.

Programele de invatare folosite de calculatoare trebuie sa "ingere" cantitati mari de date, din care trebuie sa isi extraga cunostintele necesare. Ele inghit cantitati uriase de text. Insa cum trebuie sa fie alese aceste ...citeste mai departe despre "Inteligenta artificiala marca Google: La ce sunt bune romanele de dragoste" pe Ziare.com

#inteligenta artificiala Google romane dragoste , #Stiri Internet