In urma cu 70 de ani, lumea facea cunostinta cu primul calculator pentru uz general, ENIAC

Duminica, 14 Februarie 2016, ora 13:35
1145 citiri
In urma cu 70 de ani, lumea facea cunostinta cu primul calculator pentru uz general, ENIAC
Foto: University of Pennsylvania via Computer History Museum

La 14 februarie 1946 a fost lansat oficial primul calculator electronic pentru uz general, denumit ENIAC ("Electronic Numerical Integrator And Computer"), prin prezentarea sa la Universitatea din Pennsylvania, Statele Unite ale Americii.

In data de 15 februarie 1946, ENIAC a intrat pe prima pagina in "The New York Times". Pentru multi, evenimentul marcheaza inceputul erei electronice a calculatorului.

ENIAC a fost conceput si proiectat de John Mauchly (n. 1907 - m. 1980) fizician si inginer si John Presper Eckert (n. 1919 - m. 1995) inginer si profesor de la Universitatea Pennsylvania, potrivit www.computerhistory.org.

Cei doi au trimis o propunere guvernului pentru ca acesta sa ofere fonduri in vederea construirii unei masini care sa calculeze tabele cu tragerile artileriei. La 9 aprilie 1943, guvernul a oferit un contract de 400.000 de dolari pentru constructia unui "Electronic Numerical Integrator And Computer".

Echipa de ingineri proiectanti era formata, printre altii, ...citeste mai departe despre "In urma cu 70 de ani, lumea facea cunostinta cu primul calculator pentru uz general, ENIAC" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#70 ani prezentare ENIAC, #primul calculator electronic , #Stiri Internet