In razboiul online cu Statul Islamic si alti teroristi, Facebook, Google si Twitter lupta pe doua fronturi

Luni, 07 Decembrie 2015, ora 12:56
1041 citiri
In razboiul online cu Statul Islamic si alti teroristi, Facebook, Google si Twitter lupta pe doua fronturi
Foto: Arhiva Ziare.com

Facebook, Google si Twitter si-au intensificat eforturile pentru a elimina propaganda Statului Islamic din mediul online. Insa gigantii IT au facut acest lucru in cea mai mare liniste, pentru ca sa nu dea impresia ca autoritatile "isi baga nasul" prea mult in treaba lor.

Vineri, reteaua de socializare detinuta de Mark Zuckerberg a dezactivat un cont al unei companii care ar fi apartinut lui Tashfeen Malik, care e acuzata ca a impuscat 14 persoane in SUA, caz pe care FBI il cerceteaza ca "un act de terorism".

Atac armat in SUA: Femeia a jurat credinta pe Facebook liderului Statului Islamic

Decizia a fost luata dupa ce premierul francez si oficiali ai Comisiei Europene s-au intalnit cu reprezentanti ai Facebook, Google, Twitter si alte companii. Acestia au cerut gigantilor IT sa inteteasca eforturile pentru a combate "instigarea la actiuni violente", potrivit Reuters.

Gigantii IT descriu politicile adoptate ca fiind simple si deschise: ei interzic un anumit tip de continut in ...citeste mai departe despre "In razboiul online cu Statul Islamic si alti teroristi, Facebook, Google si Twitter lupta pe doua fronturi" pe Ziare.com

#razboi online Statul Islamic, #propganda online Statul Islamic , #Stiri Internet