Hulu ramane la Disney si News Corp

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 12:08
1238 citiri
Hulu ramane la Disney si News Corp

Hulu.com, cel mai mare site de filme din lume, nu mai este de vanzare. Astfel, proprietarii, Disney, News Corp si Comcast, anuleaza ceea ce urma sa fie una dintre cele mai mari tranzactii ale sfarsitului de an si aleg sa dezvolte in continuare portalul de succes.

Cand spunem proprietarii, nu ne gandim la niste baieti care se joaca la un site si care au facut niste bani din asa ceva. Este vorba despre nume mari: Disney, News Corp si Comcast. Cand vine vorba despre concurenta, la fel, este vorba despre nume sonore: Netflix si Amazon. Iar, potrivit ultimelor proiecte, chiar si Apple, daca va reusi sa scoata filmele din iTunes si sa le puna in iCloud, scrie Huffington Post.

Daca s-au hotarat sa nu vanda, este foarte probabil sa fi facut rost de bani de undeva si sa fi trasat deja ceva planuri de viitor. Intr-un domeniu atat de schimbator, mereu in pas cu evolutiile tehnologice, este nevoie de adaptare rapida la nevoile, la fel de schimbatoare, ale clientilor. Este deja clasic exemplul companiei Blockbuster (care inchiria filme pe DVD) care a dat faliment, la zece ani dupa ce a ras de ideea distribuirii filmelor online.

Discutiile pe tema vanzarii portalului au inceput inca din primele luni ale anului, primul pretendent fiind Yahoo. Desi chiar Yahoo era o tinta de preluare (Microsoft se aratase interesata), avea planuri mari. Vroia sa plateasca doua miliarde de dolari pe Hulu, cu conditia ca cel putin cinci ani sa pastreze exclusivitate pentru seriale si filmele deja rulate. Alti competitori pentru preluare au fost Google, Apple, Amazon, Microsoft si Dish Network. Fie ca doar au pus intrebari, fie au cerut statistici sau au avut inceputuri de negocieri.

Microsoft s-a retras din cursa inca de la inceput. O oferta mai consistenta decat a Yahoo a venit din partea Google, care a vrut sa dea patru miliarde pentru a obtine o exclusivitate si mai mare (se zvoneste ca dubla, adica zece ani).

De ce este asa o bataie pe exclusivitate?

Este vorba totusi de seriale si filme deja difuzate. Deci vechi. Dar calculul nu merge chiar asa. Sunt filme deja date, dar care pot prezenta in continuare interes pentru consumatorii de media. Si nu sunt orice filme sau seriale. Furnizorii de content ai site-ului Hulu.com sunt chiar actualii proprietari: Disney (care da online productii proprii, dar si ale retelei ABC), Comcast (care detine NBC) si News Corp (care detine )

Potrivit comunicatului oficial dat de conducerea companiei, proprietarii se vor gandi cum sa gaseasca o strategie de succes pentru un site cu potential. Iar in urma cu un an, vroiau sa scape de afacere.

#vanzare hulu anulata, #disney vanzare hulu, #tranzactie hulu , #Stiri Internet