Hartile GPS folosite de romani, mai vechi de 2 ani

Luni, 30 August 2010, ora 12:45
1785 citiri
Hartile GPS folosite de romani, mai vechi de 2 ani

Mai mult de 40% dintre cele 350.000 de GPS-uri existente in prezent pe piata romaneasca au o harta mai veche de doi ani, potrivit datelor detinute de Mio Technology, liderul pietei locale de dispozitive GPS, conform NewsIn.

Reprezentantii companiei considera ca serviciile suplimentare atasate echipamentelor de navigatie, in special cele legate de actualizarea hartilor, ar putea sa se dezvolte in anii urmatori, pe masura ce numarul de update-uri gratuite oferite de jucatorii de pe piata va scadea.

"Conform datelor noastre, la ora actuala, aproximativ 200.000 de echipamente GPS existente in Romania au o harta mai veche de doi ani.

Conform acelorasi estimari, ponderea acestui tip de dispozitive s-ar putea dezvolta chiar mai mult in urmatoarea perioada, avand in vedere scaderea pietei de profil din 2009 si 2010.

Cu toate acestea, o data cu cresterea penetrarii echipamentelor de tip PND (Personal Navigation Device), ne asteptam la o cresterea numarului de harti noi cumparate, avand in vedere costul mai scazut al acestei operatiuni comparativ cu achizitionarea unui dispozitiv de navigatie nou" a declarat directorul de vanzari si de marketing al Mio Technology Romania si Ungaria, Sergiu Gansca.

De asemenea, oficialul Mio arata ca la ora actuala serviciul de actualizare gratuita a hartilor este folosit de catre jucatorii de pe piata de GPS in special ca strategie de atragere a potentialilor clienti.

Conform Mio, cumparatorii de echipamente GPS cauta pe langa produse puternice, cu functii inovative, echipate cu harti cat mai detaliate si alte servicii suplimentare de tipul actualizarilor gratuite ale hartilor.

Cu toate acestea, zona de dezvoltare si inlocuire a hartilor de navigatie ar putea deveni o componenta importanta a pietei de echipamente de navigatie din Romania in cativa ani.

"Daca pentru hartile destinate tarilor din Europa de Vest cresterea numarului de detalii incluse este mai putin spectaculoasa, in cazul tarilor din Europa Centrala si de Est, actualizarea anuala a hartilor poate aduce variatii de pana la 30% a informatiilor incluse pe acestea.

Evolutia destul de spectaculoasa a complexitatii hartii in aceasta zona este sustinuta pe de o parte de cresterea numarului de POI-uri, dar si de schimbarile mai rapide ale tramei stradale generate de investitiile in infrastructura", a adaugat Gansca.

Totodata, desi numarul de persoane care cumpara acum update-uri ale hartii, pentru echipamentele GPS detinute, este destul de mic, reprezentantii Mio se asteapta la o crestere a tranzactiilor efectuate prin intermediul acestui site o data cu epuizarea actualizarilor gratuite la care clientii au dreptul inca.

#gps, #harti, #mio, #technology , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Samsung revine cu noi funcționalități în actualizarea One UI 6.1.1. Ce oferă gigantul tech
  2. Hoții au furat primul transport de telefoane Realme GT 6. Lansarea dispozitivului, în pericol să fie amânată
  3. Un soft antivirus folosit și de mulți Români va fi interzis în SUA. Administrația Biden suspectează legături cu Rusia
  4. SpaceX anunță noua antenă starlink ultra-portabilă. Specificații, disponibilitate și preț
  5. Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
  6. Îmbunătățirea semnificativă pe care Samsung vrea să o aducă la noul Galaxy S25 Ultra
  7. Samsung Galaxy Buds 3. Totul despre design-ul controversat al căștilor și data de lansare
  8. Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6, mai scumpe față de versiunile anterioare. La ce prețuri vor ajunge
  9. Aplicația tuturor șoferilor din România! UXO Car, ideală pentru: RCA, ITP, Rovinietă și Treceri de pod. Cum funcționează
  10. Apple pregătește iPhone 17 Slim, cel mai subțire și ușor model de până acum