Hackerul roman Guccifer, inculpat in SUA pentru ca a piratat e-mailuri ale familiei Bush

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 08:47
1403 citiri
Hackerul roman Guccifer, inculpat in SUA pentru ca a piratat e-mailuri ale familiei Bush

Hackerul roman 'Guccifer' a fost inculpat joi in Statele Unite pentru ca a spart conturi de e-mail ale unor persoane celebre, printre care si un membru al familiei fostilor presedinti Bush, transmite AFP.

Departamentul american de Justitie a indicat ca Lazar Lehel, de 42 de ani, cunoscut si sub pseudonimul de 'Guccifer', a fost inculpat pentru frauda online, acces neautorizat la calculatoare securizate, furt de identitate in forma agravata, hartuire online si obstructionarea justitiei.

Barbatul a fost deja condamnat la sapte ani de inchisoare in Romania, unde a fost arestat in ianuarie si inculpat pentru ca a spart conturile de e-mail ale mai multor persoane publice, printre care si cel al directorului Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior.

Punerea sa sub inculpare in SUA vine la un an de la deschiderea unei anchete dupa descoperirea unei brese in conturile de e-mail ale mai multor membri ai familiei Bush.

Potrivit informatiilor aparute la acea vreme pe site-ul de ancheta The Smoking Gun, hackerul a publicat fotografii personale si e-mailuri private apartinand fostilor presedinti si apropiatilor lor.

Hackerul a interceptat, printre altele, imagini trimise de George W. Bush surorii sale, reprezentand mai multe tablouri pe care le-a pictat fostul presedinte, printre care si un autoportret cu el pregatindu-se de dus.

Lazar Lehel "a patruns in casutele de e-mail si conturile de pe retele de socializare ale unor victime celebre, printre care un membru al familiei a doi fosti presedinti, un fost ministru si mai multi inalti consilieri", a adaugat Departamentul de Justitie.

#hacker Guccifer, #cont mail Busch, #hackeri romania , #Stiri Internet