Hackerii "lovesc" smartphone-urile: Android, prima tinta

Luni, 21 Februarie 2011, ora 14:28
1680 citiri
Hackerii "lovesc" smartphone-urile: Android, prima tinta

2011 este anul in care smartphone-ul tau este  amenintat de virusi si troieni, securitatea telefoanelor mobile devenind principalul motiv de ingrijorare, potrivit PCWorld.com. Din ce in ce mai multe companii de software se gandesc sa dezvolte aplicatii mobile de securitate.

Unul din punctele forte ale Android este flexibilitatea de care da dovada in cazul aplicatiilor mobile.

Aproape orice persoana poate sa scrie o aplicatie si sa o distribuie fara sa fie nevoie sa treaca printr-un proces de revizuire.

Aceasta libertate prea mare oferita de device-urile mobile permite virusilor sa se infiltreze cu usurinta in smartphone-ul tau.

Companiile de securitate se tem ca Android ar putea fi urmatoarea tinta a virusilor datorita faptului ca ruleaza pe multe dispozitive mobile.

Multi furnizori considera ca paranoia din mintea utilizatorilor in momentul in care instaleaza anumite programe pe PC nu va exista si in cazul aplicatiilor pe smartphone-uri.

Atacurile cibernetice asupra dispozitivelor mobile  au devenit deja o problema actuala in multe parti ale lumii.

Compania de securitate software Lookout Mobile a gasit un Troian care circula prin aplicatiile Android care urmau a fi distribuite pe pietele alternative din China.

Raimun Genes, Directorul de Tehnologie al Trend Micro a constatat ca hackerii care actioneaza pe smartphone-uri creeaza propriile magazine de aplicatii pentru a distribui virusi in China.

Acesta crede ca virusii pe smartphone se vor inmulti in acest an, iar in 2012 vor deveni o problema din ce in ce mai serioasa.

Smartphone-urile pastreaza  informatii aditionale, pe care in mod normal nu le-ai pastra pe PC, cum ar fi numerele de telefon, pozele facute cu smartphone-ul, ceea ce reprezinta posibile tinte ale hackerilor de device-uri mobile.

Fara a ne surprinde, multe aplicatii de securitate ale smartphone-urilor  au pus accent pe securizarea datelor personale, in cazul in care smartphone-ul este furat sau pierdut.

Atacurile cibernetice asupra smartphone-urile sunt la inceput, insa toate semnele prezente prevad probleme serioase in viitor.

Pana la noi informatii primite de la companiile de securitate mobila, tine garda sus si fii atent inainte de a-ti instala o noua aplicatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#android, #hackeri, #smartphone , #Stiri Internet