Hackerii care au furat scenariul Game of Thrones cer HBO milioane de dolari rascumparare

Marti, 08 August 2017, ora 19:22
1074 citiri
Hackerii care au furat scenariul Game of Thrones cer HBO milioane de dolari rascumparare
Foto: Facebook/ Game of Thrones

Hackerii care au spart serverele HBO si au furat scenarii din noul sezon "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" si alte informatii cer companiei o rascumparare pentru datele sustrase.

Printre acestea se numara un scenariu pentru cel de-al cincilea episod al sezonului 7 din serialul "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", care nu a fost difuzat inca.

Alte date publicate de hackeri sunt documente ale companiei si episoade din alte show-uri HBO.

Hackerii sustin ca detin in total 1,5 TB de date, dar reprezentantii HBO au trasmis ca nu cred ca e-mailul companiei a fost compromis.

Documentele publicate cel mai recent erau etichetate cu mesajul "HBO esueaza", potrivit site-ului Wired, si au inclus informatii de natura juridica, acorduri de angajare si alte fisiere ale companiei.

Potrivit Associated Press, unele documente ar contine datele personale de contact ale actorilor din "Urzeala tronurilor".

Hackerii au cerut rascumpararea prin intermediul unui videoclip care contine mesajul scris, adresat lui Richard Plepler, directorul executiv al HBO.

Totusi, hackerii nu au precizat in acest mesaj public ce suma ii cer companiei, insa The Guardian scrie ca este vorba de cel putin 6 milioane de dolari.

"Solicitarea noastra este clara si nu este negociabila: vrem XXXX dolari pentru a inceta sa va publicam datele", arata mesajul hackerilor.

"HBO investeste 12 milioane de dolari in cercetarea pietei si 5 milioane de dolari in reclamele (pentru cel de-al saptelea sezon din serialul Game of Thrones - n.red.). Asa ca ne puteti considera un alt buget pentru reclamele voastre", mai arata mesajul hackerilor, semnat "Mr Smith".

Desi nota nu este datata, ii ofera trei zile la dispozitie companiei HBO pentru a efectua plata.

Reprezentantii HBO au transmis ca investigheaza incidentul in continuare.

HBO nu este la primul contact cu hackerii. In 2015, hackerii au obtinut primele patru episoade din sezonul 5 al "Game of Thrones", inainte ca acestea sa fie lansate oficial.

HBO a fost atacat de hackeri: Au furat scenariul unui episod din Game of ThronesPrimul episod din noul sezon "Game of Thrones" a blocat site-ul HBOCe-i pandeste pe cei care descarca "Game of Thrones" ilegal de pe InternetCum a imbogatit Game of Thrones un oras din Croatia ...citeste mai departe despre "Hackerii care au furat scenariul Game of Thrones cer HBO milioane de dolari rascumparare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hackeri furat scenarii Game of Thrones, #scenarii nou sezon Game of Thrones, #scenarii furate Game of Thrones , #Stiri Internet