Hackerii au furat datele personale si financiare a milioane de bulgari si le-au dat presei

Marti, 16 Iulie 2019, ora 14:47
1153 citiri
Hackerii au furat datele personale si financiare a milioane de bulgari si le-au dat presei
Foto: Arhiva Ziare.com

Hackerii au furat milioane de date personale si financiare ale bulgarilor si le-au distribuit catre mass-media prin intermediul unei adrese de mail din Rusia.

Un ministru bulgar a afirmat ca atacul ar avea legatura cu achizitionarea de catre Bulgaria de noi avioane de lupta F-16 din Statele Unite, potrivit Reuters.

Hackerii au obtinut datele accesand un sistem al agentiei fiscale din Bulgaria, institutie similara ANAF-ului din Romania.

Atacul este acum investigat de specialisti bulgari, care preconizeaza ca acesta a inceput la sfarsitul lunii iunie.

"Poate ca acesta este primul caz de acest fel din Bulgaria care are succes, multe date personale au fost furate", a declarat ministrul bulgar de Interne, Mladen Marinov.

Sursa citata mai noteaza ca atacul ar putea avea legatura cu anuntul Bulgariei potrivit caruia va cumpara opt avioane de lupta americane - un contract in valoare de 1,2 miliarde dolari.

Potrivit publicatiilor care au primit mailul de pe adresa ruseasca, hackerii au furat datele personale a peste cinci milioane de bulgari, din populatia totala a tarii de sapte milioane.

Atacatorii sustin ca au obtinut 110 baze de date cu un total de 21 GB, scrie zdnet.com.

Printre datele furate se regasesc nume, coduri numerice personale, adrese de domiciliu si venituri. Cele mai multe informatii sunt vechi de ani de zile, datand chiar si din 2007, insa au fost descoperite si date mai noi. ...citeste mai departe despre "Hackerii au furat datele personale si financiare a milioane de bulgari si le-au dat presei" pe Ziare.com

#atac cibernetic Bulgaria, #date personale furate Bulgaria , #Stiri Internet