Hackerii au accesat datele a 145 de milioane de clienti eBay

Joi, 22 Mai 2014, ora 09:31
1357 citiri
Hackerii au accesat datele a 145 de milioane de clienti eBay

Ebay a anuntat ca hackerii au copiat din datele a circa 145 de milioane dintre clienti sai, in urma unui atac cibernetic care a inceput in urma cu trei luni, acesta fiind unul dintre cele mai mari furturi de date din istorie, luand in calcul numarul de conturi compromise.

Compania a cerut clientilor sai sa isi schimbe parolele conturilor, acestea fiind printre datele furate in timpul atacului desfasurat in perioada februarie-martie, informeaza Reuters.

Purtatorul de cuvant al eBay, Amanda Miller, a declarat ca aceste parole au fost criptate, iar compania nu a avut nici un motiv sa creada ca hackerii au spart codul de criptare.

Ea a precizat ca hackerii au copiat o baza de date mare care continea si aceste parole, precum si adresele de email, data nasterii, agenda de adrese si alte informatii personale ale utilizatorilor, dar nu si date financiare, cum ar fi numarul cardurilor bancare.

De asemenea, a adaugat ca eBay a angajat o firma de securitate pentru a ancheta acest atac.

Cel mai mare atac informatic, din punct de vedere al numarului de conturi, a fost in luna octombrie 2013, cand au fost furate date din 152 de milioane de conturi ale clientilor Adobe Systems.

Un alt atac informatic important a afectat clientii retailerului american Target, hackerii furand o cantitate mare de date, inclusiv date despre 40 de milioane de carduri bancare ale clientilor.

#ebay hacker, #atac cibernetic, #furt date , #Stiri Internet