Hackerii au atacat o banca si au manipulat cursul valutar: Pierderi de peste 3 milioane de dolari

Luni, 08 Februarie 2016, ora 17:35
1211 citiri
Hackerii au atacat o banca si au manipulat cursul valutar: Pierderi de peste 3 milioane de dolari
Foto: Arhiva Ziare.com

Hackerii au folosit un malware pentru a intra in sistemul unei banci regionale din Rusia si au manipulat cursul rubla-dolar, potrivit raportului unei firme de securitate cibernetica cu sediul in Moscova, care a fost angajata sa investigheze atacul. Pierderile inregistrate depasesc 3 milioane de dolari.

Virusul se numeste Corkow Trojan si a fost folosit pentru a infecta institutia financiara Energobank, in februarie 2015, transmite Bloomberg.

Specialistii firmei de securitate cibernetica Group-IB au terminat investigatia dupa un an de zile de la atac, insa nu au reusit sa identifice hackerii responsabili de manipularea pietei. Singura informatie obtinuta despre acestia a fost ca folosesc limba rusa.

Hackerii au reusit sa plaseze ordine comerciale in valoare de 500 de milioane de dolari, lucru ce a condus la cresterea cursului valutar rubla-dolar cu 15% in doar cateva minute.

Virusul Corkow Trojan se instaleaza pe calculatoare prin intermediul unor ...citeste mai departe despre "Hackerii au atacat o banca si au manipulat cursul valutar: Pierderi de peste 3 milioane de dolari" pe Ziare.com

#hackeri atac banca rusia, #hackeri curs banca Rusia , #Stiri Internet