Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul ungar va taxa cu 20% veniturile operatorilor de jocuri de noroc online

Guvernul ungar va taxa cu 20% veniturile operatorilor de jocuri de noroc online


Guvernul din Ungaria intentioneaza sa colecteze in acest an 10 miliarde de forinti (3,4 milioane euro) dintr-o taxa care va fi aplicata jocurilor de noroc online si a trimis deja un proiect de lege Comisiei Europene, saptamana trecuta, relateaza Portfolio.hu.

Planul Executivului este sa acorde licente pe termen de cinci ani pentru jocuri de noroc online, precum pariuri sportive, jocuri de carti, jocuri de cazino, curse de ogari si curse de cai. Taxa de autorizare pentru un singur tip de pariu va fi de 100 de milioane de forinti (341.424 euro).

Organizatorii vor fi obligati sa plateasca 20% din veniturile nete. In plus, fiecare furnizor de astfel de servicii va plati un comision de supraveghere de 2,5% din veniturile nete trimestriale, care va varia intre 100.000 de forinti (341 euro) si 50 de milioane de forinti (170.700 euro).

Firmele care solicita licenta vor fi obligate sa aiba un capital social de minim 200 de milioane de forinti (683.000 euro).

Potrivit proiectului, autoritatile fiscale vor avea acces permanent la serverele companiei furnizoare de jocuri online.

Daca o companie va avea sediul in afara spatiului economic european, va fi obligata sa aiba un server secundar de stocare a datelor in Ungaria.

Furnizorii de servicii de Internet vor fi obligati sa blocheze site-urile de jocuri de noroc care opereaza fara licenta. Orice furnizor care va refuza sa coopereze va putea fi amendat cu 100.000-500.000 de forinti (341-1.700 euro).

Castigurile obtinute de jucatori vor fi scutite deocamdata de la impozitare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2243 ori