Guvernul Turciei pregateste controale stricte in domeniul online

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 18:20
1153 citiri
Guvernul Turciei pregateste controale stricte in domeniul online

Guvernul turc a depus in Parlament un proiect de lege care prevede instituirea unui control foarte strict in domeniul online, autorizand supravegherea activitatilor utilizatorilor sau blocand cuvinte-cheie, anunta surse parlamentare.

Textul ar urma sa permita autoritatii guvernamentale pentru telecomunicatii sa limiteze accesul la site-uri cu continut video si sa pastreze doi ani dosarul activitatilor online ale unui internaut.

"Proiectul are rolul protejarii familiei, copiilor si tinerilor de informatii care incurajeaza consumul de droguri, abuzurile sexuale si sinuciderile", potrivit unor surse guvernamentale citate de ziarul Hurriyet.

Conform cotidianului, Guvernul islamisto-conservator intentioneaza sa creeze o noua entitate la care sa fie obligati sa se afilieze toti administratorii site-urilor online.

Intr-un raport privind transparenta publicat in decembrie 2013, compania Google a clasat Turcia in aceeasi categorie cu China la capitolul cenzura online.

"Turcia nu este China si nu va deveni niciodata", a dat insa asigurari vicepremierul turc Huseyin Celik.

In 2008, platforma pentru continut video YouTube a fost interzisa temporar in Turcia dupa distribuirea prin intermediul sau a unei inregistrari video in care suporteri de fotbal greci ii jigneau pe turci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#turcia internet, #control internet, #turcia restrictii , #Stiri Internet