Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecii primesc bani de la stat sa-si cumpere PC-uri si abonamente la Internet

Grecii primesc bani de la stat sa-si cumpere PC-uri si abonamente la Internet


Guvernul elen a anuntat ca intentioneaza sa inceapa un program de acordare de vouchere in valoare de 500 de euro persoanelor cu venituri scazute pentru achizitia de PC-uri, abonament la internet si lectii de utilizare a tehnologiei IT&C.

Initiativa Solidaritatea Digitala a Ministerului Infrastructurii reprezinta o incercare de a utiliza resursele financiare din programul Convergenta Digitala, finantat de UE, inainte ca acestea sa fie pierdute, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Potrivit guvernului, vor avea dreptul sa primeasca vouchere de 500 de euro cetatenii eleni care din cauza veniturilor scazute au fost eligibili pentru un ajutor social din surplusul bugetar inregistrat pentru anul 2013.

Beneficiarii ajutorului social de 500 de euro trebuie sa cheltuiasca 250 de euro pentru achizitia unui PC, 150 de euro pentru a acoperi cheltuielile cu un abonament la internet pe durata a 12 luni, iar restul de 100 de euro pentru un pachet de sase lectii privind utilizarea ultimelor tehnologii IT&C.

Potrivit Ministerului Infrastructurii si managerilor programului Convergenta Digitala, Grecia nu va reusi sa cheltuiasca 80-100 de milioane de euro din fondurile alocate de UE pentru Convergenta Digitala pana la sfarsitul anului 2015, iar ministerul va incepe distributia voucherelor pentru ca banii sa nu fie pierduti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1295 ori