Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google va bloca automat reclamele in Chrome

Google va bloca automat reclamele in Chrome
Anuntata in luna iunie si testata deja din iulie, functia prin care Google vrea sa blocheze anumite reclame web in propriul browser va intra oficial in functiune incepand cu data de 15 februarie 2018.

Chrome, care este de departe cel mai folosit browser web la ora actuala, va bloca in mod nativ reclamele considerate agresive.

Agresivitatea este stabilita de Coalition for Better Ads (Coalitia pentru reclame mai bune), organizatie din care fac parte greii industriei precum Google si Facebook, dar si unele dintre cele mai importante publicatii la nivel mondial.

Vor fi blocate, printre altele, popup-urile, reclamele care acopera intreaga pagina si continutul multimedia care porneste automat. Din 15 februarie, site-urile vor avea la dispozitie 30 de zile pentru a se conforma.

Daca nu o vor face, site-urile se vor trezi cu toate reclamele blocate, inclusiv cele servite de Google.

Este suficient ca o singura reclama sa nu fie conforma, pentru ca toate reclamele gazduite de site-ul cu pricina sa fie blocate automat.

Ca instrument de apel impotriva blocarii automate, detinatorii site-urilor vor putea cere reevaluarea manuala a reclamelor, dupa ce au fost eliminate cele care nu sunt conforme cu noile standarde. Asta nu va recupera insa banii pierduti cata vreme reclamele nu vor fi afisate.

Un instrument de blocare a reclamelor, impreuna cu un browser care, conform estimarilor, detine intre 50% si 60% din piata, confera Google si mai mult control asupra advertising-ului.

In plus, daca utilizatorii vor renunta la extensiile de tip adblock in favoarea sistemului de blocare nativ din Chrome, Google, ca o companie ce traieste din reclame, se va asigura ca nu mai sunt blocate propriile reclame. ...citeste mai departe despre "Google va bloca automat reclamele in Chrome" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 796 ori
Citeste mai multe despreGoogle blocheaza reclame Chrome