Google si Microsoft se angajeaza sa retrogradeze in cautari site-urile cu continut piratat

Luni, 20 Februarie 2017, ora 16:35
1255 citiri
Google si Microsoft se angajeaza sa retrogradeze in cautari site-urile cu continut piratat
Foto: Facebook/Google

Google si Microsoft s-au angajat, luni, sa retrogradeze site-urile care publica continut piratat in lista rezultatelor cautarilor, conform unui acord convenit in Marea Britanie.

Potrivit primului acord de acest tip care a avut loc vreodata, Google si Bing, motorul de cautare al Microsoft, vor cobori site-urile cu continut piratat in rezultatele cautarilor din Marea Britanie, transmite CNBC.

Acordul voluntar, referitor la un cod de practici, a fost convenit prin intermediul Biroului pentru Proprietate Intelectuala din Marea Britanie (IPO), care l-a numit "de referinta".

Operatorii motoarelor de cautare, mai ales Google, au intrat in conflict in ultima perioada cu organizatii care reprezinta detinatorii drepturilor de proprietate asupra continutului, pentru rezolvarea problemelor legate de continutul piratat.

In trecut si YouTube, detinuta de Google, a fost criticata de industria muzicala pentru nerespectarea drepturilor de copyright.

"Consumatorii cauta tot mai mult online muzica, filme, carti electronice si alte tipuri de continut. Este esential ca acestora sa li se prezinte linkuri catre site-uri legitime, nu pirat", a declarat Jo Johnson, ministru de stat in Marea Britanie pentru universitati, stiinta, cercetare si inovatie, intr-o conferinta de presa.

La acord participa si British Phonographic Industry (BPI), care reprezinta industria muzicii inregistrate, si Motion Picture Association, care reprezinta industria filmului.

Atat Bing, cat si Google permit detinatorilor de copyright din intreaga lume sa solicite inlaturarea unui link din rezultatele cautarilor. In ultimele 12 luni, Google a eliminat 915 milioane de linkuri in urma unor astfel de cereri.

Bing a eliminat alte 91 de milioane de linkuri in perioada ianuarie-iunie 2016, potrivit unui raport al Microsoft.

Codul de practici a fost convenit pe 9 februarie si va intra imediat in vigoare. Acesta stabileste tinte pentru reducerea vizibilitatii continutului piratat in rezultatele cautarilor, pana la 1 iunie 2017.

In Marea Britanie, in 2013, au fost blocate o serie de site-uri care aveau continut piratat. ...citeste mai departe despre "Google si Microsoft se angajeaza sa retrogradeze in cautari site-urile cu continut piratat" pe Ziare.com

#Google retrogradare siteuri continut piratat, #acord retrogradare siteuri continut piratat, #continut piratat siteuri, #site uri continut piratat penalizate , #Stiri Internet