Google si Facebook vor penaliza drastic site-urile cu stiri false - Inchid robinetul de bani si interzic sponsorizarea

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 12:03
1343 citiri
Google si Facebook vor penaliza drastic site-urile cu stiri false - Inchid robinetul de bani si interzic sponsorizarea
Foto: Pixabay

Google si Facebook au anuntat, marti, ca vor interzice site-urilor care publica stiri false sa foloseasca platformele lor pentru reclame.

Asta inseamna ca paginile web respective nu vor mai putea face bani din publicitate prin sistemul Adsense de la Google si nu vor mai putea plati pentru sponsorizarea articolelor pe cea mai mare retea de socializare din lume, transmite The Verge.

Decizia celor doua companii vine dupa ce gigantii IT au fost criticati ca nu au facut pasii necesari pentru a opri viralizarea unor informatii false, neverificate, in timpul campaniei electorale din SUA.

Indiferent ca raspandirea asa-numitelor "fake news" este facuta pentru a genera trafic sau pentru manipulare, acest lucru ne arata ca site-uri precum Facebook nu ar trebui folosite ca surse principala de informare.

Asta pentru ca se creeaza o bula: folosind un algoritm de filtrare, retelele de socializare iti arata cu precadere acel continut cu cele mai mari sanse sa te intereseze, in baza ...citeste mai departe despre "Google si Facebook vor penaliza drastic site-urile cu stiri false - Inchid robinetul de bani si interzic sponsorizarea" pe Ziare.com

#Google Facebook siteuri stiri false, #stiri false Google Facebook , #Stiri Internet