Google si-a modificat logoul pentru a-l omagia pe bijutierul Peter Carl Faberge

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 10:01
2694 citiri
Google si-a modificat logoul pentru a-l omagia pe bijutierul Peter Carl Faberge

Google si-a modificat, miercuri, logoul pentru a celebra 166 de ani de la nasterea lui Peter Carl Faberge, bijutierul care a creat celebrele oua de Pasti care ii poarta numele.

Astfel, literele din logoul Google sunt inlocuite cu oua-bijuterii Faberge, prima litera "g" si litera "e" finala iesind din aceste podoabe.

Peter Carl Faberge (18 mai 1846, Sankt Petersburg - 24 septembrie 1920), cunoscut de asemenea sub numele de Karl Gustavovici Faberge, a fost un bijutier rus, celebru mai ales pentru ouale care ii poarta numele, bijuterii realizate din metale ?i pietre pre?ioase, care initial au fost create pentru a fi daruite de Pasti.

Tatal sau era un bijutier, iar Peter Carl Faberge a preluat afacerea acestuia, dupa moartea lui.

In 1885, ?arul Alexandru al III-lea al Rusiei i-a cerut lui Faberge sa faca o bijuterie in forma de ou de Pa?ti pentru so?ia sa, imparateasa Maria, iar astfel au aparut celebrele oua Faberge.

Ouale Faberge sunt un simbol al luxului si aristocratiei si sunt create din metale pretioase, impodobite cu pietre scumpe. In principiu, ouale Faberge sunt cele create intre anii 1885 si 1917 de Casa Faberge. Acestea erau, in mare parte, miniaturi care puteau fi facute cadou de Pasti sau puteau fi purtate ca bijuterii.

Google isi modifica frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google logo, #bijutier Peter Carl Faberge, #Bijuterii lux , #Stiri Internet